SVE JE UNIŠTENO ZA PAR MINUTA Od voća i žitarica nije ostalo skoro ništa: Olujno nevreme pogodilo kragujevačka sela

14:15

07.06.2024

Podeli vest:

RINA

Kragujevac – Jako olujno nevreme praćeno gradom, vetrom i obilnom kišom pogodilo je veliki broj šumadijskih sela, a najveća šteta na poljiprivrednim kulturama pričinjena je u selima Jarušice, Čumić, Lužnice, Masloševo i Stragare. Velika šteta pričinjena je i na seoskim lokalnim putevima, a u nekoliko kuća je ušla i voda.

– Šteta je potpuna na voću koje sada pristiže na borbu, sve je desetkovano za samo par minuta. Velika šteta je i na žitaricama, pšenica, ječam i ovas su bili pred žetvom. Strašno je nvreme bilo, ni stariji ne pamte ovakvu apokalipsu, kažu meštani sela Stragari za RINU.

Prema najavama iz loklane samouprave Grad Kragujevac će se potruditi da maksimalno izaće u susret poljoprivrednicima i tokom sutrašnjeg dana će biti formirane komisije koje će da urade procenu oštećenih kultura kako bi sagledali štetu. Svi koji su pretrpeli štetu potrebno je da sekretaru mesne zajednice prijave o kojim kulturama je reč i koja površina.

Tokom poslednjeg nevremena koje je zahvatilo Šumadiju protivgradna zaštita je juče dejstvovala i ispaljeno je 92 a samo na teritoriji Kragujevca 66 raketa.

(Pančevac/RINA)

ŠLJIVE RODILE KAO NIKAD RANIJE Voćari u čačanskim selima zadovoljni, ali i zabrinuti kako sačuvati sav rod do berbe

TEŠKO STANJE U SRPSKIM MALINJACIMA Radnika ima ali nema šta da se bere: Rod crvenog zlata biće oko 35.000 tona

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.