Sutra počinju prijemni ispiti na Univerzitetu u Beogradu

14:31

23.06.2024

Podeli vest:

pexels-hillaryfox
pexels-hillaryfox

Prvi, junski upisni rok na fakultete Univerziteta u Beogradu počinje sutra, 24. juna, polaganjem prijemnih ispita, a završava se do 28. juna.

Objavljivanje rezultata biće najkasnije do 1. jula na preliminarnoj rang-listi, a objavljivanje konačnih biće najkasnije do 8. jula.

Upis će biti realizovan od 8. do 12. ju­la, nakon objavljivanja konačne rang-liste Univerziteta, a prema rasporedu mora biti završen 12. jula.

Univerzitet u Beogradu konkursom predviđa da se redosled kandidata za upis u prvu godinu studijskog programa utvrđuje na osnovu opšteg uspeha postignutog u srednjoškolskom obrazovanju i rezultata postignutih na prijemnom ispitu

Kandidat za upis može da ostvari najviše 100 bodova

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić precizira da se uspeh iz srednje škole i rezultat koji kandidat postigne na prujemnom ispitu boduju kao i prethodnih godina – uspeh iz škole 40 odsto, a uspeh na prijemnom ispitu 60 odsto, te da se zbirom ove dve komponente zaokružuje pokazana ukupna uspešnost za upis na fakultet.

Rektor je kandidatima poželeo uspeh na prijemnim ispitima, sa preporukom da na polaganje dođu odmorni i koncentrisani na rad.

Fakulteti pojedinačno određuju pravila procedura sprovođenja prijemnog ispita, u zavisnosti i od prostora koji je za to predviđen.

OMLADINCI, PRIJAVITE SE na gradski konkurs za udruženja koja se bave mladima

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.