ŠG Banat: Ne bacajte pikavce i flaše, ugrožavate Deliblatsku peščaru

18:19

01.07.2024

Podeli vest:

printscreen/YT
printscreen/YT

Šumsko gazdinstvo „Banat“, koje gazduje Specijalnim rezervatom prirode „Deliblatska peščara“ uputilo je apel građanstvu da prilikom posete ovom jedinstvenom prirodnom blagu u Evropi, posebno na liniji Banatski Karlovac – Devojački bunar, ne bacaju opuške i staklene flaše iz kola, jer izazivaju požare.

U poslednjih nedelju dana, samo na liniji 7, radnici ŠG „Banat“, u saradnji sa Policijskom upravom Pančevo i Odeljenjem za vanredne situacije, gasili su dva ozbiljna požara, izazvana ljudskim nemarom.

„Razumemo potrebu ljudi da ove vrele dane provode u ovoj zelenoj oazi i u novom akva parku, ali apelujemo na sve da se ponašaju u skladu sa prirodom i istu razumeju. Svuda postoje posude u koje mogu odložiti stakleni i sličan otpad kada napuštaju izletište. Takođe, apelujemo da opuške ne bacaku kroz prozor kola, jer su četinari u ovo doba godine podložni požaru, akada do vatre dođe, gašenje je izuetno otežano. Čuvajmo našu Deliblatsku pešaru za generacije koje dolaze. Posebnu zahvalnost upućujemo vatrogascima iz Vršca, Pančeva, Kovina i Alibunara“, rekao je za naš portal Ivan Tešić zatsupnik ŠG „Banat“.

(epančevo)

Lučić najavio dobre vesti: 5G stiže u Srbiju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.