Glogonj: Počeli Petrovdanski slavski programi, a „Osvajači“ sviraju u četvrtak

21:29

08.07.2024

Podeli vest:

Foto: Slavko Jovanovski

I ove godine glogonjska seoska slava Petrovdan biće obeležena raznim programima, a sve je počelo 5. jula otvaranjem tradicionalne Letnje lige u malom fudbalu, čiji je su mečevi svake večeri na lokalnom sportskom centru.

Za sredu, 10. juna, od 19 sati na letnjoj sceni Doma kulture zakazana je predstava za decu „Malo kraljevstvo“, gde već sutradan, od 21 sat nastupiti jedan od najpopularnijih srpskih rok bendova „Osvajači“.

Sam dan slave u petak, 12. jula počeće svečanom petrovdanskom liturgijom u Hramu Svetih Apostola Petra i Pavla od 9 sati, nakon toga će na platou ispred crkve biti postavljena i izložba tradicionalnih jela u organizaciji Udruženja žena „Glogonjke“.

Svečana sednica Saveta Mesne zajednice Glogonj zakazana je za 14 sati, kada će biti upriličeno i rezanje slavskog kolača i dodela zlatnika nosiocima Vukove diplome.

Istog dana u 19 sati u Domu kulture biće priređen koncert folklora, kada će pored domaćina iz dečje folklorne sekcije Doma kulture, nastupiti renomirani KUD „Branko Cvetković“ iz Beograda i KUD „Sveti Nikola“ iz Sakula.

Dan nakon slave, u subotu, 13. jula, biće igrani četvrtfinalni mečevi Letnje lige, a u nedelju, 14. juna od 6 sati Udruženje golubara „Glogonj ’06“ organizuje puštanje golubova pod nazivom „Petrovdanski kup“. Dva sata kasnije, na streljani na kraj sela, Udruženje lovaca organizuje tradicionalno gađanje glinenih golubova.

Program će biti završen u nedelju uveče na sportskom centru mečevima polufinala i finala Letnje lige u malom fudbalu.

(Pančevac/J. Filipović)

GLOGONJ: Letnja Liga u malom fudbalu počinje 3. jula

GLOGONJ: Dom kulture priredio koncert folklora povodom Uskrsa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.