Gerontološki centar: Promovisana publikacija „Zlatni čas“

08:20

14.07.2024

Podeli vest:

Gerontološki centar u Pančevu
Gerontološki centar u Pančevu

PANČEVO – Pokrajinska ombudsmanka doc. dr. Dragana Ćorić posetila je Gerontološki centar u Pančevu i tom prilikom promovisana je publikacija „Zlatni čas“ u čijoj izradi su učestvovali korisnici ovog i još devet domova za stara lica.
Publikacija „Zlatni čas“ u čijem nastajanju su učestvovali korisnici gerontološkog centra u Pančevu i još devet domova za stara lica nastala je iz potrebe da starije osobe prikaže kao kreativne i aktivne članove društva i da razvija međugeneracijsku solidarnost.

Predstavljanju publikacije u Pančevu prisustvovala je Pokrajinska ombudsmanka doc.dr. Dragana Ćorić koja je tom prilikom uručila simboličan poklon korisniku Gerontološkog centra Stojilu Jovanoviću ,članu dramske sekcije koji piše pesme a jednu je posvetio upravo ombudsmanu.

Pančevački gerontološki centar u publikaciji „Zlatni čas“ objavio je literarne radove svojih korisnika, fotografije ručnih radova i najzanimljivijih aktivnosti koje se sprovode u okviru radno okupacione terapije a čiji je cilj aktivno starenje koje podrazumeva vidljivost, angažovanost i doprinos starijih osoba društvu“ istakla je direktorka ove ustanove Tanja Lukić.

Ona je najavila i niz aktivnosti u narednom periodu kao što su:priprema pozorišne predstave po čuvenoj bajci „So, vrednija od zlata“ i mnogobrojne izlete do Kačarevačkog jezera, Hrama Ćirila i metodija, krstarenje katamaranom po Tamišu i posetu manastiru u Bavaništu.

(Pančevac/RTV)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.