Vučević se sastao sa direktorom MERCEDESA: Dolazak ove kompanije u Srbiju je pozivnica za stotinu drugih

12:55

20.07.2024

Podeli vest:

Instagram/Miloš Vučević

Premijer Miloš Vučević izjavio je danas da se sastao s generalnim direktorom Mercedesa, a da dolazak te kompanije u Srbiju znači da je naša zemlja sigurna politički i ekonomski i da je to najbolja pozivnica za stotine drugih kompanija da dođu u Srbiju.

– I danas, to je rekao generalni direktor (Ola Kelenijus) nema nijednog modela automobila da nema nekoliko delova koji su proizvedeni u Srbiji. Tu je Kontinental, Boš. Pitajmo naše kolege Mađare, šta je značilo kada je njima “mercedes” došao. Kao što mislim da treba da razvijamo program nuklearne energije. Tu šansu nisu propustili Mađari, Hrvati, Bugari, Slovenci – rekao je Vučević za TV Pink.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic)

Vučević je, komentarišući sastanak sa poljoprivrednicima, kome je prisustvovala i predsednica Skupštine Srbije Ane Brnabić, kazao da misli da je postignut načelni dogovor. On je dodao da će u ponedeljak videti koliko će udruženja prihvatiti, dodajući da je poljoprivrednicima izneo predloge šta vlada može da im garantuje i da sve preko toga ne može.

– Mogu da kažem, 2021. godine subvencija po hektaru za seme je bila 4.000 dinara. Mi danas pregovaramo i naša ponuda je da bude 35.000. Što se tiče stočnog fonda, ono na čemu predsednik insistira, na postojećih 40.000 po grlu, spremni smo da damo 60.000 dinara po junici, ali od 12 do 24 meseca starosti i mora da ostane tri godine u tom gazdinstvu. Želimo da razvijamo stočni fond, a ne da neko dobije ekstra podsticaj za trgovinu, a ne za povećanje stočnog fonda. Bilo je pitanja oko uvoza mleka i izvoza rafinisanog ulja – rekao je premijer.

On je poručio da je uvek dobro da se razgovara, a da blokade ne doprinose rešenju.

– Ja sam pokazao ispred Vlade da želim da razgovaram i da stanem iza potencijalnog dogovora. To je naša poruka poljoprivrednicima – rekao je Vučević.

Premijer je poručio i da će kompletan sistem klimatizacije u GAК “Narodni front” biti završen danas u 16 časova, dok će već u podne biti potpuno klimatizovana dva sprata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.