OPREZNO: Isključivanje ovih kućnih uređaja više košta nego što donosi uštede

20:30

03.09.2024

Podeli vest:

peels

Ako često isključujete kućne aparate da biste izbegli visoke račune, morate znati da ova praksa može biti štetna za neke od njih. Ne samo da nećete uštedeti novac već ćete verovatno imati dodatne troškove za popravku ovih uređaja.

Kako prenosi portal topnewsy.pl, poseban oprez se savetuje za ova tri uređaja: OLED televizore, Wi-Fi rutere i inkjet štampače, od kojih je cena rada svakog od njih svega nekoliko evra godišnje.

Zbog odlične matrice, OLED TV je obično skup. Zato bi bilo bolje da ga ne oštetite. Takve neprijatne posledice mogu nastati ako ga redovno isključujete. Malo ljudi zna da OLED TV u režimu spavanja periodično aktivira režim koji „održava“ uređaj. Zahvaljujući procesima koji se tada odvijaju, to može trajati duže. Ako slučajno isključite TV u ovom trenutku, može doći do kvara.

Što se tiče rutera, svako isključenje iz struje dovodi do prekida internet veze i rekonfiguracije, što oduzima mnogo vremena i energije. Pored toga, provajder internet usluga može smanjiti brzinu ako otkrije sistemske greške i protumači ih kao probleme sa propusnim opsegom.
Za štampač, svako ponovno pokretanje troši dodatnu energiju i mastilo za čišćenje glava. Ovo stvara troškove. Zbog toga je bolje držati štampač uvek uključen i vršiti resetovanje i čišćenje svakih nekoliko meseci.

Ako tražite način da uštedite električnu energiju, znajte da indukciona ploča za kuvanje najviše troši. Ova informacija je data u izveštaju koji je pripremila Poljska kompanija za naftu i gas (PGNiG). U ovom slučaju, isključivanje je nemoguće, ali je vredno izbegavati kuvanje na najvišim podešavanjima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.