SEFKERIN: „Dođoši“ pobednici 15. pasuljijade

Za najbolji proglašen je pasulj ekipe „Dođoši“, vicešampionsku titulu je ponela opovačka ekipa Složna braća“, dok je na trećem mestu bila, takođe opovačka ekipa, „Zapšrka“.

20:00

01.09.2024

Podeli vest:

Glas Opova

SEFKERIN – U konkurenciji 35 ekipa, beogradsko – sefkerinska ekipa „Dođoši“ osvojila je naslov prvaka 15. pasuljijade u Sefkerinu, koju tradicionalno organizuje Udruženje „Tata i sinovi, javlja Glas Opova.

Nakon okupljanja u 9:00 časova, na parkovskom platou ispred doma kulture, takmičarske ekipe, uglavnom sa teritorije naše opštine ali i iz šire okoline započeli su takmičenje u kuvanju pasulja. Organizator je obezbedio pasulj i meso, a na ekipama je bilo da dodaju finalni „šmek“. Takmičenje je pratila dobra atmosfera, pored pasulja kuvali su se i pekli i drugi specijaliteti, a kako su nam učesnici rekli, važno im je bilo pre svega druženje, a nagrade su dobrodošle ako ih bude bilo.

Ekipe je obišla predsednica opštine Anka Simin Damjanov koja je svima učesnicima poželela puno uspeha u takmičenju. Ispred organizatora, Udruženja „Tata i sinovi“, impresije o 15. pasuljijadi izneo nam je Goran Kravar.

„Odzivom smo prezadovoljni, kao i organizacijom gde su nam pomogli Mena zajednica Sefkerin i Opština Opovo. Učestvuje 35-36 ekipa, atmosfera je odlična, imamo profesionalni žiri koji su obišli svaki kotlić i objasnili pravila takmičenja. Mi kao domaćini se ne takmičimo, ali kao Udruženje „Tata i sinovi“ kuvamo pasulj za sve posetioce, znači ko god hoće da proba, tu smo“, izjavio je Kravar.

Žiri, koju su činili članovi Asocijacije šefova kuvara u sastavu Vera Cvetković – predsednica, Otilija Damjanović, Marija Margit i Sava Kovački imao je težak zadatak ali su se na kraju odlučili da za najbolji proglase pasulj ekipe „Dođoši“, vicešampionsku titulu je ponela opovačka ekipa Složna braća“, dok je na trećem mestu bila, takođe opovačka ekipa, „Zapšrka“.

(Glas Opova)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.