Danas svežije, Ujutru u Vojvodini pljuskovi sa grmljavinom

Prognoze su da će se, do 16. septembra, temperature zadržati oko proseka za ovo doba godine. Biće dakle prijatnije i svežije nego prethodnih dana

08:15

09.09.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

U Srbiji danas svežije, a naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će ujutro zahvatiti Vojvodinu, tokom prepodneva će se proširiti na zapadne, a posle podne i uveče i na ostale delove Srbije.

Padavine će biti izraženije posle podne i uveče i to u zapadnom delu zemlje, kao i u Šumadiji.

Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, a na jugu Banata i u Podunavlju tokom jutra i prepodneva sa udarima olujne jačine istočni i jugoistočni.

Kasnije posle podne i uveče slabljenje vetra, a uveče i tokom noći ka utorku i skretanje na severozapadni pravac.

Najniža temperatura biće od 13 stepeni na istoku i jugoistoku, do 24 stepena u Vršcu, a najviša od 27 do 31 stepen.

Promenljivo raspoloženje, glavobolja i osećaj umora meteoropatske reakcije

Biometeorološke prilike mogu uticati nepovoljno na većinu hronično obolelih, a naročito na cerebro i kardiovaskularne bolesnike i osobe sa respiratornim problemima.

Promenljivo raspoloženje, glavobolja i osećaj umora su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je neophodan dodatan oprez.

I u Beogradu svežije, ujutru i pre podne postepeno povećanje oblačnosti koje će posle podne i uveče usloviti kišu i pljuskove sa grmljavinom. Vetar umeren i jak jugoistočni, krajem dana u slabljenju.

Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od 20 do 23, a najviša oko 28 stepeni.

Prognoze su da će se, do 16. septembra, temperature zadržati oko proseka za ovo doba godine. Biće dakle prijatnije i svežije nego prethodnih dana.

Tokom tog perioda biće promenljivo oblačno i u većini dana nestabilno, mestimično s kišom i lokalno izraženijim pljuskovima sa grmljavinom, samo se u četvrtak očekuje iznad većeg dela kratkotrajna stabilizacija vremena.

(Pančevac/RTS)

Promenljivo oblačno, mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.