Kada bi se svi držali ljubavi, ova zemlja bi bila raj: Ovo su reči patrijarha Pavla koji rođen pre 110 godina na današnji dan

09:23

11.09.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Kada bi se svi držali ljubavi, ova zemlja bi bila raj.

Ali kad bi se svi držali bar onog što je malo manje od ljubavi – jer, ljubav je veza savršenstva – kada bi se makar držali principa „što želite sebi, to činite drugima; što ne želite sebi, to ne činite drugima“, onda bi zemlja, ako ne bi postala baš raj, bila blizu raja.

Ovako je govorio blaženopočivši patrijarh Pavle, jedan od najomiljenijih poglavara SPC koji je u nasleđe ostavio srpskom narodu važne životne lekcije.

Rođen je pre 110 godina, na današnji dan (11. septembra 1914) u slavonskom selu Kućanci kod Donjeg Miholjca. Rano je ostao bez roditelja. Njegovo svetovno ime bilo je Gojko Stojčević. Na tronu SPC bio je i u turbulentnom vremenu raspada SFRJ. Bio je poznat po skromnosti, pobožnosti i dubokom duhovnom razumevanju, cenjen i poštovan.

(Pančevac/Novosti)

OVO JE MANASTIR U KOM SE KRST PATRIJARHA PAVLA ČUVA KAO NAJVEĆA SVETINJA: Podno Vujna se izlečio od tuberkuloze i započeo svoju duhovnu misiju FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.