DEVOJAČKI BUNAR: Ljubitelji „buba“ zatvorili sezonu u Peščari

Među ljubiteljima starih modela folksvagena iz Srbije, Severne Makedonije, Rumunije, Bugarske, BiH, bilo je učesnika i iz Alibunara, Pančeva, Dolova, Jabuke i Starčeva.

11:11

23.09.2024

Podeli vest:

Foto: Goran Agović

„Buba klub“ Srbije održao je ovosezonski završni skup tokom vikenda po prelepom vremenu, na ništa manje lepoj Deliblatskoj peščari.

A među ljubiteljima starih modela folksvagena iz Srbije, Severne Makedonije, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, bilo je učesnika i iz Alibunara, Pančeva, Dolova, Jabuke i Starčeva.

Jedan od njih je i Mile Agović, koji navodi da se završni skup svake godine održava na nekom drugom mestu.

– Ovog puta izbor je pao na Devojački bunar. U ovom predivnom ambijentu organizovali smo druženje našeg „Buba kluba“ i uopšte svih „buba“ i kombija „foklsvagena“ iz okoline. Bilo je oko 30 auta. Najstarija je bila jedna „buba“ iz 1967. godine, a tu su bili i dve, tri godine mlađi kombiji, pa sve do onih proizvedenih do 1990. – kaže Mile.

On dodaje da je ovo zapravo zatvaranje sezone ljubitelja starih folksvagena, za koju kaže da je bila veoma uspešna.

– Pored ostalog, imali smo druženje u Poljskoj i to je bio veliki susret, a išli smo se i na Zlatibor, u Šabac, Bijeljinu, hrvatski Karlovac. Družili smo se i sa oltajmerima iz Beograda, pa u Bosni, a jedan veliki skup organiazvan je u mestu Lesce, pored Bleda. Tako da je minula sezona bila veoma lepa, sa nekih osam, devet okupljanja – navodi Agović.

Prema njegovim rečima, skupovi ljubitelja „buba“ pretežno su porodičnog tipa.

– Povedemo supruge, decu i kogod može da ide. U pitanju je iznad svega druženje. Ne izostaju ni zajednički obroci; nekad bude sponzora, a nekad u našoj režiji. Svako da po nešto i uvek ispadne lepo. Sve nas spaja ljubav prema jednom od najpoznatijih automobila, koji je napravljen u najvećem broju primeraka u svetu. Nekada se i kod nas proizvodila, tako da imamo dosta primeraka, a možemo i da ih restauriramo. I siguran je to auto – ističe Mile.

Jedan od domaćina je i Branko Dadić iz Alibunara, koji se zahvalio turističkoj organizaciji te opštine za ustupljeni prostor.

A na pitanje zašto voli bubu, rekao je da je to „vazduhom hlađena strast“.

– To su stari, fini automobili, koje umemo i da popravimo, koje volimo i sa kojima se družimo – navodi Branko.

Mile Agović i Branko DadićFoto: Jordan Filipović

(Pančevac/J. Filipović)

DEVOJAČKI BUNAR: Gljivari pokazali šta znaju i imaju u sadejstvu s Peščarom

ŠTA ČEKA OLDTAJMERE Evo koje propise će morati da ispune

 

BONUS VIDEO 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.