NOVO SELO: I devojke pokazale da znaju da umese hleb

Evo ko su pobednici jubilarne manifestacije "Banatski hleb"

13:39

30.09.2024

Podeli vest:

Foto: Jordan Filipović

Deseta manifestacija pod nazivom „Banatski hleb“ održana je u subotu, 28. septembra, u Banatskom Novom Selu, pred mnogo izlagača, takmičara i posetilaca, a dominantno mesto imao je, kako lepo stoji u nazivu – hleb zamešen na banatski način, a ovog puta pokazalo se da, pored starijih iskusnijih đena i mlade devojke znaju odlično da ga umese.

Jubilarni događaj najavila je Snežana Baba, predsednica Udruženja žena „Novoseljanke/Boboacele“, nakon čega je usledila dodela brojnih zahvalnica, kako učesnicima tako i onima koji su zaslužni za uspešnu organizaciju ove manifestacije.

Među njima se, kao generalni sponzor, našao i Grad Pančevo, u čije ime je prigodnom besedom većnik zadužen za kulturu Darko Ješić zvanično otvorio manifestaciju.

Potom u članovi žirija, instruktor i sudija „Horeca” sistema Saša Mišić i lokalni pekar Afrim Pniši, predstavili one koji su, prema njihovom mišljenju, najbolje umesili hleb u nikad jačoj konkurenciji.

Tako je među udruženjima pobedio „Etno kutak” iz Kačareva, drugo mesto zauzeo je aktiv žena iz Vladimirovca, a treće „Omoljčanke”.

 

Kod pojedinaca sva tri prva mesta osvojile su domaće takmičarke: Marijana Pernjak, Nikolina Popović i Daliborka Jakšić.

 

Najlepše uređeni štand imao je „Etno art” iz Ovče.

Nakon toga je održan koncert, kada su svoje umetničko umeće prikazali svi oni koji rade pod svodovima Doma kulture, počev od članova Folklorne sekcije preko Narodnog orkestra do učenika isturenog odeljenja Muzičke škole „Jovan Bandur“.

 

Za to vreme trajala je i prodajna izložba rukotvorina, kada su na lepo i kreativno ukrašenim štandovima vredne dame prikazale produkte svog rada.

(Opširnije u reportaži u narednom štampanom izdanju)

(Pančevac/J. Filipović)

NOVO SELO: Izložene slike iz zbirke Stevana Đakonovića

MANIFESTACIJA „BANATSKI HLEB“ U BANATSKOM NOVOM SELU Evo ko je umesio nabolji hleb i odneo prvu nagradu FOTO I VIDEO

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.