OTVOREN 60. SAJAM NAMEŠTAJA: Stiglo više od 100 izlagača iz zemlje i inostranstva

14:51

01.10.2024

Podeli vest:

Foto: Milan Šupica

Jubilarni 60. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI) otvoren je danas na Beogradskom sajmu, a otvarajući manifestaciju ministarka privrede Adrijana Mesarović rekla je da naša drvna industrija ima veliki potencijal i da izvoz nameštaja raste.

– Lane je vrednost izvoza nameštaja od drveta iznosio 768,7 miliona evra, što je za 12,7 odsto više nego 2022. godine, rekla je ona.

Mesarović je istakla da je naša industrija nameštaja konkurentna i na domaćem i na inostranom tržištu, posebno kada je reč o kvalitetu proizvoda i dizajnu.

– Danas šansu za razvoj možemo da iskoristimo zaključenim sporazumima o slobodnoj trgovini sa zemljama CEFT-a, Evropske unije, Kinom, evroazijskom ekonomskom unijom, Turskom, Velikom Britanijom, ali i zahvaljujući regionalnoj inicijativi Otvoreni Balkan, rekla je Mesarović.

Na sajmu se predstavlja više od 100 izlagača iz zemlje i inostranstva, a među njima su brendovi iz Švedske, Nemačke, Italije, Poljske, Slovenije, kao i iz regiona odnosno iz Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Domaći i strani izlagači, renomirani proizvođači nameštaja, dizajneri, distributeri, trgovci predstavljaju širok spektar nameštaja za različite prostorije i namene, kao što su stambeni, kancelarijski, dečji, baštenski, kuhinje, spavaće sobe, garniture te različite stilove nameštaja, moderan, klasičan, minimalistički, rustičan.

Prikazani su i drugi elementi enterijera, rasveta, dekorativni predmeti i ostali dodaci koji doprinose kompletnom izgledu i opremanju stambenog ili poslovnog prostora. Sajam se održava u halama 1, 1A, 2, 3 i 3A, a paralelno sa njim u hali 5 Beogradskog sajma, samo dan kraće, do 5. oktobra traje i Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju. Reč je o kompatibilnoj sajamskoj manifestaciji čiji izložbeni sadržaj prikazuje najnovije mašine i alate koji redefinišu način na koji se drvo obrađuje i tretira u proizvodnji nameštaja.

(Pančevac/Nova S)

PANČEVAC NA 44. SAJMU GRAFINA: 70 izlagača iz Srbije i celog sveta

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.