JESENJI UDAR: Pojačan vetar u južnom Banatu

08:00

02.10.2024

Podeli vest:

Freepik

Posle hladnog i vedrog jutra, tokom dana malo i umereno oblačno i toplije.

Nakon hladnog jutra, na jugu i jugoistoku ponegde i sa slabim mrazem, tokom dana pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine uz najviša dnevnu temperaturu od 20 do 25 °S.

Vetar slab i umeren, jugoistočni, uveče u južnom Banatu i donjem Podunavlju u pojačanju.

Najniža temperatura od 2 do 10 stepeni, a najviša od 20 do 25 stepeni.

 

Očekuje se nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima, srčanim bolesnicima, kao i astmatičarima. Bolovi u mišićima i glavobolјa su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.
Od četvrtka do kraja sedmice povremeno kiša i postepen pad temperature, prvo na severu i zapadu Srbije, a lokalno veća količina padavina očekuje se u petak.
Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom sa severa i zapada Srbije brzo će se proširiti i na ostale predele, a temperatura će biti u manjem padu. Vetar slab i umeren, u južnom Banatu, Pomoravlju i planinskim predelima i jak južni i jugoistočni, od sredine dana u postepenom skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 15 stepeni, a najviša od 16 do 23 stepena.
U petak pretežno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno se očekuje veća količina padavina.
Za vikend umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom, osim u subotu ujutru kada se intenzivnije padavine očekuju još samo na jugoistoku zemlje.

Dnevna temperatura u četvrtak i petak kretaće se od 14 na severozapadu do 25 °S na jugu i istoku Srbije gde se pad temperature očekuje tek u subotu.

Zatim umereno do potpuno oblačno, do kraja sedmice mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a u ponedeljak, 7. oktobra, stabilizacija vremena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.