SPEC. DR MED JELENA MINIĆ VASIĆ U SAVA CENTRU: Zavod za javno zdravlje Pančevo na akademiji povodom 100 godina Batuta

12:00

17.10.2024

Podeli vest:

Foto: Zavod za javno zdravlje Pančevo
Foto: FB/Zavod za javno zdravlje Pančevo

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ obeležio je 100 godina postojanja svečanom akademijom u Sava centru, a proslavi su prisustvovali brojni gosti iz sveta medicine i javnog zdravlja, a među njima i spec. dr med Jelena Minić Vasić, specijalista mikrobiologije sa parazitologijom, uže specijalizacije virusologije.

Spec. dr med Jelena Minić Vasić je u ime Zavoda za javno zdravlje Pančevo  na kongresu održala  predavanje na temu: „Rutinsko serološko testiranje u dijagnostici EBV infekcija“ (Routine serological testing for determination od EBV infection).

Inače, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je Institut „Batut“ kroz razne istorijske procese za 100 godina postojanja oblikovan da bude bedem javno-zdravstvenih institucija u Srbiji.

– Kroz čitav vek zadatak Instituta bio je da ostane sinonim za kvalitet i stručnost u javnom zdravlju, usmeravajući se na prevenciju i kontinuiranu edukaciju, razmenu iskustava i saradnju – rekao je Lončar između ostalog i  izrazio uverenje da će „Batut“ i u drugom veku postojanja ostati čuvar javnog zdravlja građana Srbije.

(Pančevac/S.L.)

LEPE VESTI! Zavod za javno zdravlje Pančevo dobio sredstva za opremanje nove zgrade

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.