PRIRODNI RAJ KOD UŽICA: Staparksa banja pored reke Đetinje je lekovito arheološko nalazište

16:01

28.10.2024

Podeli vest:

Foto: RINA

Užice – Staparska banja na svega šest kilometara od Užica , pored samog korita reke Đetinje sa pravom nosi epitet turističkog blaga zapadne Srbije. Stari termalni lokalitet za koga se smatra da su na njemu pronađeni ostaci kupališta iz praistorije, a izvori korišćeni još u antičko doba kao i u vreme Rimljana i dan danas mami stanovnike čitave Srbije da iskoriste lekovite vode koje Srbija itekako ima u izobilju.

O potencijalima ovog turističkog bisera upoznati su i građani grada na Đetinji koji imaju priliku da kroz klisuru reke Đetinje koja je proglašena predelom izuzetnih odlika uživaju u prirodnim lepotama ovog kraja.

– Ponosna sam na Staparsku banju , stalno se nešto dešava, pravac do banje je lepo urađen i osvetljen sa divnim neolitskim naseljem. Na par kilometara od centra grada imate divnu netaknutu prirodu. Stari grad prelepo izgleda,kaže ponosna Užičanka.

Zahvaljujući završetku putnog pravca Radojičića kula – Staparska banja , asfaltiranju deonice u dužini od dva ipo kilometara stekli su se uslovi da se deonica klisure reke Đetinje u potpunosti zatvori za saobraćaj i bude na raspolaganju turistima koji žele da posete Staparsku banju i Arheološki park na otvorenom.

Da se Užice ubrzano razvija i da turistički potencijali itekako mogu biti iskorišćeni dokazuje i Stari grad koji je sada nezaobilazna destinacija.

(Pančevac/RINA)

SVUDA SAM BIO, ALI OVDE SAM SE IZLEČIO: Pribojska Banja leči sve

Banja Koviljača biser Podrinja: Ovo je jedan od najlepših i najvećih parkova na Balkanu

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.