Jubilarni „Prolećni ručak jabučkih udruženja” okupio je u nedelju na predivnoj tamiškoj plaži ljude dobre volje iz mesta i okoline koji su uživali u rajskom ambijentu i raznim gurmanlucima, koje su, po tradiciji, pripremali kulinari iz lokalnih organizacija.
18:34
26.05.2025
Podeli vest:
Foto: Jordan Filipović
Jubilarni „Prolećni ručak jabučkih udruženja” održan je u nedelju na predivnoj tamiškoj plaži Skela.
Na dan koji je u nekadašnjoj državi bio posvećen mladosti i najlepšem godišnjem dobu sličan duh nije manjkao ni okupljenim Jabučanima.
Kao i dosad, ljudi dobre volje iz mesta i okoline uživali su u rajskom ambijentu i raznim gurmanlucima, koje su, po tradiciji, pripremali kulinari iz lokalnih organizacija.
Prijatan štimung nije pomutilo ni prohladno vreme, ali su se učesnici ove manifestacije uglavnom koncentrisali na sojenice koje održavaju jabučki ljubitelji prirode.
A na trpezi je bilo sve što se poželeti može, od raznih „špecija” iz kotlića, poput gulaša ili paprikaša, preko roštilja na ćumur, ribe na tanjirači i pasulja, pa do svakojakih slatkih đakonija.
Pored Mesne zajednice, glavni organizator ovog druženja bila je ekološka organizacija „Tamiš u Jabuci”, čiji je potpredsednik Saša Čečarić istakao da se već deset godina zaredom na ovaj način okupljaju sva udruženja iz Jabuke.
– Na ovoj manifestaciji humanitarnog karaktera, pored nas, tu su i lovci, ribolovci, golubari, poljoprivrednici, vinogradari, kao i članovi udruženja Makedonaca i Roma. Okupljamo se prevashodno da bismo se družili i razmenjivali mišljenja o uređenju tamiškog priobalja, pre svega na području Skele, kako bismo jednog dana uvećali turizam u Jabuci. Tako je ovo bila dobra prilika da razmotrimo planove o budućem uređenju okoline i očuvanju flore i faune. Inače, odziv udruženja je, kao i uvek, bio dobar, s tim da, s obzirom na dugoročnu prognozu, prema kojoj su najavljivane kiše, nismo mogli da kao svake godine, kada pripremimo sva ta jela, sednemo svi za jedan sto pod vedrim nebom kako bi nam bilo prisnije i ugodnije – navodi Saša.
(Pančevac/J. Filipović)
(Opširnije u narednom štampanom izdanju „Pančevca“)
Jubilarni „Prolećni ručak jabučkih udruženja” okupio je u nedelju na predivnoj tamiškoj plaži ljude dobre volje iz mesta i okoline koji su uživali u rajskom ambijentu i raznim gurmanlucima, koje su, po tradiciji, pripremali kulinari iz lokalnih organizacija.
Jubilarni „Prolećni ručak jabučkih udruženja” okupio je u nedelju na predivnoj tamiškoj plaži ljude dobre volje iz mesta i okoline koji su uživali u rajskom ambijentu i raznim gurmanlucima, koje su, po tradiciji, pripremali kulinari iz lokalnih organizacija.
Jubilarni „Prolećni ručak jabučkih udruženja” okupio je u nedelju na predivnoj tamiškoj plaži ljude dobre volje iz mesta i okoline koji su uživali u rajskom ambijentu i raznim gurmanlucima, koje su, po tradiciji, pripremali kulinari iz lokalnih organizacija.
Jubilarni „Prolećni ručak jabučkih udruženja” okupio je u nedelju na predivnoj tamiškoj plaži ljude dobre volje iz mesta i okoline koji su uživali u rajskom ambijentu i raznim gurmanlucima, koje su, po tradiciji, pripremali kulinari iz lokalnih organizacija.
Jubilarni „Prolećni ručak jabučkih udruženja” okupio je u nedelju na predivnoj tamiškoj plaži ljude dobre volje iz mesta i okoline koji su uživali u rajskom ambijentu i raznim gurmanlucima, koje su, po tradiciji, pripremali kulinari iz lokalnih organizacija.
Jubilarni „Prolećni ručak jabučkih udruženja” okupio je u nedelju na predivnoj tamiškoj plaži ljude dobre volje iz mesta i okoline koji su uživali u rajskom ambijentu i raznim gurmanlucima, koje su, po tradiciji, pripremali kulinari iz lokalnih organizacija.
Jubilarni „Prolećni ručak jabučkih udruženja” okupio je u nedelju na predivnoj tamiškoj plaži ljude dobre volje iz mesta i okoline koji su uživali u rajskom ambijentu i raznim gurmanlucima, koje su, po tradiciji, pripremali kulinari iz lokalnih organizacija.
Jubilarni „Prolećni ručak jabučkih udruženja” okupio je u nedelju na predivnoj tamiškoj plaži ljude dobre volje iz mesta i okoline koji su uživali u rajskom ambijentu i raznim gurmanlucima, koje su, po tradiciji, pripremali kulinari iz lokalnih organizacija.
Jubilarni „Prolećni ručak jabučkih udruženja” okupio je u nedelju na predivnoj tamiškoj plaži ljude dobre volje iz mesta i okoline koji su uživali u rajskom ambijentu i raznim gurmanlucima, koje su, po tradiciji, pripremali kulinari iz lokalnih organizacija.
Jubilarni „Prolećni ručak jabučkih udruženja” okupio je u nedelju na predivnoj tamiškoj plaži ljude dobre volje iz mesta i okoline koji su uživali u rajskom ambijentu i raznim gurmanlucima, koje su, po tradiciji, pripremali kulinari iz lokalnih organizacija.
Emotivna priča Milice Petrović na temu „Sreća”, u kojoj opisuje svoje ushićenje životom na selu, bila je najbolja među radovima 700 učesnika na konkursu.