
Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe USRN-a „Tamiš“ osvojila ekipa „Upravni odbor“

Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca i nautičara (USRN) „Tamiš 1926” održano je 13. jula na Tamiškom keju.
Tom prilikom se na poziv organizatora odazvalo deset ekipa kulinara iz Pančeva i okolnih naseljenih mesta.
Nakon višesatnog pripremanja čuvenog alaskog specijaliteta, kada se sadržaj od raznih vrsta ribe i povrća dobro ukrčkao, eminentni žiri odabrao je najbolje.
Prvo mesto, pobednički pehar i tanjirača pripali su ekipi „Upravni odbor” iz Pančeva, s Draganom Milenkovićem kao glavnim kuvarom.
Drugo mesto, pehar i kotlić sa stalkom osvojio je tim pod nazivom „Učitelj Brana”, koji je predvodio višestruko nagrađivani majstor varjače Branislav Jovanović, inače dugogodišnji nastavnik tehničkog u starčevačkoj školi. On je čorbu spremao u tandemu s Petrom Naumovićem.
Treći je bio takođe iskusni kulinar Dušan Gavrilović Gavra, koji je dobio pehar i roštilj.
Preostala dva nagrađena mesta zauzele su bavaništanske ekipe.
Interesantno je da su se obojica glavnih kuvara timova zvali Đura – Šolević je bio četvrti, a Markov peti, i za to su nagrađeni večerama u poznatim pančevačkim restoranima.
(Pančevac/J. Filipović)
ČORBA U 200 KOTLIĆA Tradicionalna manifestacija u kuvanju riblje čorbe „Gajački kotlić” 17. avgusta