TEMPERATURE I DALJE IZNAD PROSEKA U Vojvodini umereno oblačno, a večeras stiže jače naoblačenje sa kišom

08:19

26.12.2022

Podeli vest:

Pixabay

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo za ovaj period godine, osim u Negotinskoj Krajini i mestima gde se magla bude duže zadržala, a u Vojvodini će biti malo i umereno oblačno.

Tokom jutra po kotlinama i rečnim dolinama magla će smanjivati vidlјivost na manje od 100 m, zbog čega je na snazi meteo alarm u pojedinim delovima Srbije.

meteo
FOTO: RHMZ PRINTSCREEN

Uveče i tokom noći na severu Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom. Duvaće slab i umeren vetar, južnih pravaca, koji će tokom noći u Vojvodini biti u skretanju na zapadni pravac.

Najniža temperatura biće od – 1 do 7, a najviša od 8 u Negotinskoj Krajini do 18 stepeni u zapadnoj Srbiji.

meteo
FOTO: RHMZ PRINTSCREEN

Prognoza za naredna tri dana

Utorak

Pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sredinom dana sa snegom. Posle podne i uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje najpre sa severa. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura od -1 do 9 stepeni, a najviša dnevna od od 10 do 14 stepeni.

Sreda

Ujutro slab mraz. Tokom dana pretežno sunčano i hladnije, osim u južnoj Srbiji gde se očekuje nešto više oblačnosti i moguća slaba kiša, na planinama sa slabim snegom. Vetar slab do umeren, u košavskom području povremeno i jak jugoistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 3 stepena, a najviša dnevna od 6 do 11 stepeni.

Četvrtak

Malo i umereno oblačno i malo toplije, tokom noći na severu Srbije naoblačenje, tek ponegde sa slabom kišom. Vetar slab do umeren jugoistočni. Najniža temperatura -1 do 5 stepeni, a najviša dnevna 7 stepeni u Timočkoj Кrajini do 16 stepeni u centralnoj i zapadnoj Srbiji.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak, 26. decembar

Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim oboljenjima. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.

(Pancevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.