DR PERIŠIĆ OTKRIO TREBA DA JEDEMO POSLE SLAVLJA I KAKO DA ORGANIZAM PRIPREMIMO ZA BOŽIĆ? Ova hrana je ODLIČNA za oporavak

08:23

03.01.2023

Podeli vest:

Printscreen/TVPrva

Kako da osvežimo organizam od raznovrsne i kalorične novogodišnje gozbe i kako da organizam pripremimo za Božić? Odogovor na ova pitanja dali su nam Vojislav Perišić, gastroenterolog i Bojan Stanimirović, kuvar.

Dr Perišić je rekao da je pileća supa sa renom, kao i rinflajš sa pilećim mesom i obaveznim renom, odličan izbor za oporavak od novogodišnje gozbe.

– Nije to naučno dokazano, ali ima mnogo empirijskih stanovništva da pileća supica brže oporavlja od one sa junećim mesom. Ne od belog mesa, nego batak i nadbatak, jer u njima ima više kontratilnih proteina, aminokoselina niskog fajbera i masnoće vrlo malo. Ne valja mnogo masnoće posle velikog albuzuma pića i jela posle Nove godine, ali fluid je bitan. Rinflajš znači goveđe meso. Povrće i meso koje je kuvano sa supom se procedi, izvuče se sve ono što je dobro i što je kuvanjem ostalo u supi i ulazi u naš organizam. Brzo se apsorbuje, ne pravi veliku dilataciju želuca, pravi kratkotrajni osećaj sitosti i obavezno se doda ren, koji je antioskidansni enzim koji čisti – rekao je dr Perišić u „Jutru“ na Prvoj, a kako da iskoristite ono što preostane od hrane posle najluđe noći, saznajte u videu u nastavku teksta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.