TORTE KAO UMETNIČKA DELA Kad na stolu pogledate njenu tortu u obliku saksije cveća ne znate da li je prava dok ne probate FOTO

20:18

22.01.2023

Podeli vest:

G. J.

Za Lidiju Brtku iz Kovačice  pravljenje torti je prava umetnost.

Zahvaljujući svom talentu da ukrašava torte do najsitnijih detalja postala je i deo mreže dekoratera na internetu Kolaboracija, gde se dva puta godišnje prave torte i to na temu bivše države Jugaslavije i Božića.

Kad na stolu pogledate njenu tortu u obliku saksije cveća ne znate dok ne probate da li su listovi i cveće pravi ili su jestivi od brašna, šećera i čokolade:

– Počela sam pre 12 godina kada je moj sin poželeo da mu za rođendan napravim tortu sa dinosaurusima. Kada sam to uradila shvatila sam da ja to mogu, a slatka masa me privukla i moja želja da stvorim uvek nešto novo ne prestaje. Informišem se preko intereneta gde pronalazim nove recepte i uvek dodam i nešto svoje – kaže Lidija.

G. J.

Njen rad i talenat nije mogao da ostane nezapažen i ubrzo je postala deo tima dekorativnih poslastičara Srbije. Poslednju tortu sa bakom i unukom u kuhinji završila je pred Novu godinu, a pravila je tri nedelje, jer trebalo je umesiti mnogo detalja koji izgledaju kao da su na umetničkoj slici:

– Obožavam da pravim te minijature i na to se baziram kad su kolaboracije u pitanju. Tu najbolje mogu da iskažem svoju kreativnost, a mašta može da ide u beskonačnost. Nije mi teško da danima pravim jednu tortu, jer u tome uživam i to je postao i stil mog života -tvrdi Lidija.

Kaloboracije nisu takmičarskog karaktera i Lidija od ovoga nema nikakve koristi, ali uživa u svom hobiju, a to kako kaže nema cenu.

(Pančevac/G. J.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.