Porše predstavio nešto sasvim drugačije, cena 151.777 evra

11:44

29.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Nemački proizvođač automobila Porše predstavio je danas hibridnu verziju svog čuvenog modela 911 koji se prodaje po početnoj ceni od 151.777 evra.

Kako prenosi Si-En-Bi-Si, novi model ubrzava od nule do sto kilometara na sat za 2,9 sekundi, što je za 0,3 sekunde brže u odnosu na prethodni GTS model koji ne spada u kategoriju hibrida.

Automobil ima hibridni motor od 532 konjske snage i može da postigne maksimalnu brzinu od 312 kilometara na sat.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by everrati (@everraticars)

-Prvi put u istoriji našeg čuvenog brenda koji traje 61 godinu, ugrađujemo pogonski sistem u putnički 911. Ovaj hibrid sa inovativnim performansama čini 911 još dinamičnijim –  izjavio je ranije potpredsednik Poršeove linije modela 911 i 718, Frank Mozer.

On je naveo da kompanija prilikom razvoja novog hibrida nije ništa prepustila slučaju, navodi se na veb stranici Poršea.

-Testirali smo novi 911 u svim vrstama uslova širom sveta. Od ledene hladnoće do vrućine, kao što je bio slučaj tokom završnih faza testiranja u Dubaiju – ističe Mozer.

Nakon opsežnog programa razvoja i testiranja, novi 911 sa hibridnim pogonom fokusiranim na performanse spreman je za serijsku proizvodnju, zaključuje se u saopštenju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.