NBS: Srbija napreduje u borbi protiv pranja novca

21:03

05.07.2024

Podeli vest:

Narodna banka Srbije

Manival, komitet eksperata Saveta Evrope za borbu protiv pranja novca, u Narodnoj banci Srbije sprovodi šesti krug procene sistema borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma kojim raspolaže Srbija, saopštila je NBS. Kako navode u centralnoj banci, ocena Manivala je da je Srbija ostvarila napredak u odnosu na prethodni period.

„Nakon prošlogodišnjeg decembarskog zasedanja Manivala i potvrde usklađenosti našeg sistema s preporukom broj 15 FATF-a, koja se odnosi na nove tehnologije i virtuelnu imovinu, Srbija je dobila priznanje usklađenosti svojih propisa i prakse sa svih 40 međunarodnih preporuka – što je rezultat koji je u ovom trenutku ostvarilo još samo desetak drugih jurisdikcija u svetu“, izjavila je guverner NBS Jorgovanka Tabaković.

Na ovom događaju prisustvuje više od 60 predstavnika relevantnih državnih institucija i privatnog sektora, od nadležnih ministarstava i uprava, preko tužilaštva i sudova, do nadzornih organa, Uprave za sprečavanje pranja novca i Narodne banke Srbije, koji aktivno učestvuju u predstavljanju usklađenosti i efektivnosti sistema naše zemlje sa standardima u ovoj oblasti.

(Nova ekonomija)

NAJBOLJI VOJNIČKI PASULJ…! Državni vrh poslе vojnе vеžbе RUČAO sa SRPSKIM VOJNICIMA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.