Đedović Handanović: Gas i struja za domaćinstva neće poskupeti tokom zime

16:00

26.09.2024

Podeli vest:

RINA

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je da su obezbeđene dovoljne količine gasa i da, kako je i obećano, poskupljenja ovog energenta i električne energije za domaćinstva neće biti tokom zime.

Ministarka Dubravka Đedović Handanović rekla je, nakon potpisivanja sporazuma o snabdevanju gasom tokom zimske sezone sa azerbejdžanskim ministrom energetike Parvizom Šahbazovom, da poskupljenja energenata tokom zimske sezone neće biti.

„Svakako to što radimo sa Srbijagasom i, kada je reč o električnoj energiji, sa Elektroprivredom Srbije su metodologije određivanja cena pre svega prema komercijalnim kupcima koje treba da pruže dodatnu sigurnost kompanijama ukoliko dođe do promena na tržištu, pre svega usled kretanja tržišnih cena, ali da opet time rizik podjednako podele i naše energetske kompanije, ali i privredne učesnike“, rekla je Đedović.

Ona je istakla da je Srbija uradila sve da zaštiti privedu tokom energetske krize i dodala da je dobar deo tereta ponela sama država, a zatim i energetske kompanije. Namera ministarstava je, dodala je Đedović, da nastavi da podržava i podstiče kompanije da budu produktivnije i efiksnije, da smanjuju troškove tamo gde treba, ali pre svega da realizuju preko potebne investicije i da će ministarstvo u tom kontekstu tražiti najbolje moguće metodologije koje omogućavaju efikasnu realizaciju investicija i ponovila da poskupljenja struje i gasa za domaćinstva neće biti tokom predstojeće zime.

EVROPSKA NEDELJA SPORTA: Ovako je izgledalo na dan atletike u OŠ “Miroslav Mika Antić”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.