VUČIĆ RAZGOVARAO SA PUTINOM! Predsednik otkrio detalje telefonskog razgovora

12:38

20.10.2024

Podeli vest:

Predsedništvo Srbije

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

„Sa Putinom sam imao dobar, otvoren i sadržajan razgovor, govorili smo o 80 godina od oslobođenja Beograda, zahvalio na čestitkama i ukazao na slobodarski duh srpskog naroda. U razgovoru sa Putinom izrazio sam nadu kao i pre dve i po godine da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji, pokazao sam zahvalnost za podršku našim naporima u UN i podršku teritorijalnom integritetu Srbije, to se neće menjati“, izjavio je Vučić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Ruski predsednik je u petak uputio čestitku predsedniku Srbije povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Putin je tom prilikom podsetio da su se Rusi i Srbi, rame uz rame, zajedno borili protiv neprijatelja, a naglasio je i da je zadovoljan odnosom srpske vlasti prema palim herojima Crvene armije. On je istakao da je „važno da dobre tradicije bratskog prijateljstva, koje su nam zaveštali preci, i danas služe kao pouzdana osnova za razvoj odnosa strateškog partnerstva između Ruske Federacije i Republike Srbije“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je pozivnicu za učešće na Samitu BRIKS-a koji se održava u Kazanju 23. i 24. oktobra. Vučić je rekao da će odluku o svom odlasku na Samit doneti uskoro.

PUTIN PISAO VUČIĆU: Rusi i Srbi vekovima stajali rame uz rame u borbi protiv zajedničkih neprijatelja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.