PRONAĐENO 200 MIGRANATA U SRPSKOM KRSTURU: Zaplenjeno oružje i novac. Stigao i ministar Vulin

10:17

05.10.2022

Podeli vest:

U specijalnoj policijskoj akciji sprovedenoj u mestu Srpski Krstur, u opštini Novi Kneževac, na obali reke Tise pronađeno oko 200 iregularnih migranata. Zaplenjene određene količine oružja i novca.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je u mestu Srpski Krstur, akciji operativne udarne grupe i pripadnika Žandarmerije usmerenoj na sprečavanje krijumčarenja iregularnih migranata ka Mađarskoj i suzbijanje krijumčarenja oružja i narkotika, ali i krivičnih dela sa elementima nasilja koje vrše migranti.

Pripadnici operativne udarne grupe, koja je po naređenju ministra formirana u julu ove godine, u specijalnoj policijskoj akciji sprovedenoj u mestu Srpski Krstur, u opštini Novi Kneževac, pronašli su na obali reke Tise oko 200 iregularnih migranata i zaplenili određenu količinu oružja i novca.

„Pripadnici operativne udarne grupe i Žandarmerije su u improvizovanom kampu, u šumi na obali reke Tise, pronašli oko 200 iregularnih migranata i zaplenili određenu količinu oružja i novca. Jedan broj migranata je uz pratnju policije prevezen u prihvatni centar za migrante, a jedan broj je sproveden kod nadležnog tužilaštva na dalje postupanje“, poručio je Vulin.

 

Ministar je rekao da je Srbija ozbiljna, organizovana i humana zemlja u kojoj zakon mora da se poštuje i u kojoj zakon važi za sve.

„Srbija nije i nikad neće biti prostor gde će se okupljati i boraviti kriminalci i ološ koji trguje ljudima i zarađuje na njihovoj muci i patnji. Svaka krijumčarska banda će biti otkrivena i razbijena, a njeni pripadnici biće kažnjeni u skladu sa zakonom Srbije. Naša država nije izazvala i nikako nije odgovorna za migrantsku krizu i neće biti parking za migrante, a posebno neće biti prostor za skupljanje ološa i bandita“, naveo je Vulin.

Vulin je istakao da je, zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića, koji je o važnim pitanjima migratorne politike nedavno razgovarao sa premijerom Mađarske Orbanom i saveznim kancelarom Republike Austrije Nehamerom, Srbija dokazala da je pouzdan partner i zemlja koja je u stanju da odgovori na sve izazove koje je donela migrantska kriza i zaštiti svoje stanovništvo.

Pripadnici operativne udarne grupe i Žandarmerije zaplenili su tri pištolja, automatsku pušku, noževe, mačete, kao i određenu količinu novca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.