SADA MOŽEMO SVETOM PETRU DA SE MOLIMO Vučić: Sami smo krivi što smo doneli odluku da se pregovori premeste u EU! SADA SMO NA KLACKALICI

09:58

13.10.2022

Podeli vest:

printscreen/yt: Александар Вучић

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se Srbija u narednom periodu nalaziti na klackalici – nekad će za napredak na putu ka EU biti važne sankcije Rusiji, a nekad Kosovo i Metohija.

„Što se tiče Kosova, mi smo sebi zapržili čorbu, i to ne krijem pred predstavnicima EU, kada smo doneli odluku da se pregovori premeste u EU. I sada možemo Svetom Petru da se žalimo, jer šta god govorili da su statusno neutralni, posmatraju Kosovo kao nezavisnu državu ili nas žele da vode ka tome”, kazao je Vučić, prenosi Tanjug.

Vučić je to rekao povodom primedbi iz srpske opozicije da je zastoj na putu ka EU napravljen zbog vlasti, a ne zbog pitanja Kosova.

Predsednik je dodao da je potrebno da se gleda šira slika kao što je Emanuel Žiofre reako.

Naglasio je da su sankcije Ruskoj Federaciji suština.

„Imaćemo klackalicu – nekad će da budu sankcije, nekad Kosovo i Metohija”, rekao je predsednik i dodao da je važno da se radi za građane, da budemo snažni, čvrsti i opredeljeni za reforme, da uzmemo u obzir sve što je govorio Žiofre, ali da li polažem velike nade za to – ne”, rekao je predsednik.

Predsednik je podsetio i na nelogičnosti zbog priče o naftovodu JANAF-u i dodao da u toj temi nema baš mnogo logike, ali da smo sami krivi.

„To je naša politika, neuvodenje sankcija Rusiji, ali ja razumem sve što je rekao gospodin Žiofre i sve ćemo to uzeti u obzir – istakao je Vučić, i dodao kako se osmehne kako ekonomiju posmatraju oni koji su imali desetostruko manju stopu rasta.

Oni su u klubu, mi smo van kluba, pa oni nas mogu da ucenjuju, a mi njih ne.

Dodao je i da ne bi da komentariše razne poslanike u Evropskom paralamentu.

„Bolje je da preskočim, kad je čovek gospodar svake neizgovorene reči, a ne sluga izgovorene ma koliko bile istinite, ovako bih naneo samo štetu svojoj zemlji”, rekao je predsednik kome je Žiofre juče uručio predao Godišnji izveštaj Evropske komisije o Srbiji 2022.

 

(Politika)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.