PONOVO RADI ODMARALIŠTE NA DIVČIBARAMA: Objekat renoviran i spreman za goste! Deca će i ubuduće boraviti u prirodi na čistom vazduhu planine Maljen!

10:16

31.10.2022

Podeli vest:

Foto: Pančevac

 

Javno preduzeće „Urbanizam” od svog osnivanja upravlja pančevačkim dečjim odmaralištem na Divčibarama i organizuje tamošnji boravak dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta s teritorije grada Pančeva. Zbog situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa, dečje odmaralište u protekle dve i po godine privremeno je obustavilo rad, te su pančevačka deca u ovom periodu bila uskraćena za boravak u prirodi i na čistom vazduhu planine Maljen. U ovom periodu odmaralište nije pružalo usluge korisnicima, ali se briga o njemu ni u jednom trenutku nije dovela u pitanje.
Kako nam je rekao Slave Bojadžievski, direktor JP-a „Urbanizam”, u skladu s preporukama nadležnih institucija o organizovanju ekskurzija i nastave u prirodi, Grad Pančevo i ovo javno preduzeće doneli su odluku o ponovnom otvaranju odmarališta. Zajedničkim aktivnostima odmaralište je renovirano s ciljem ispunjavanja svih zakonom predviđenih uslova za rad takvog tipa objekta. Zamenjene su zidne obloge, poručen je novi nameštaj radi oplemenjivanja prostora, urađena je nova gromobranska instalacija…
Bojadžievski kaže i da je nesebičnu podršku u uređenju enterijera odmarališta pružio naš eminentni slikar Emil Sfera, koji je oslikao zidove u objektu i na taj način učinio prostor toplijim i lepšim.
Pomenutim aktivnostima Grad Pančevo je ponovo dao prioritet deci, omogućivši im da, kao i ranijih godina, deo svojih školskih aktivnosti provedu upravo u gradskom odmaralištu na Divčibarama, kao i da uživaju u svim čarima planinskog vazduha. Boravak dece u odmaralištu na Divčibarama regresiran je sredstvima budžeta Grada, što je utvrđeno Odlukom o finansijskoj podršci porodici s decom na teritoriji grada Pančeva, dok roditelji plaćaju tek oko četvrtinu cene. Drugim rečima, Grad Pančevo najveći deo troškova preuzima na sebe i na taj način obezbeđuje deci kvalitetan i sadržajan boravak.
Grad se ponosi činjenicom da tokom godine u odmaralište dođe oko 4.000 dece i njihovih pratilaca. Tokom školske godine u odmaralištu borave deca predškolskog uzrasta na rekreativnoj nastavi, a učenici osnovnih škola, od prvog do četvrtog razreda, na nastavi u prirodi. Za vreme zimskog i prolećnog raspusta u odmaralištu borave učenici od petog do osmog razreda na rekreativnoj nastavi, a za vreme letnjeg raspusta sportske ekipe u kojima treniraju deca uzrasta do petnaest godina s teritorije našeg grada.
S. T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.