NAKON KONJEVIĆA KRAĐA U JOŠ JEDNOJ CRKVI: Lopovi iz hrama u Čajetini odneli preko 40.000 dinara! To je najveća sramota i greh, ne znam kako ih nije strah Boga

11:31

15.11.2022

Podeli vest:

Foto: RINA

Još jedna sramna krađa dogodila se u Zapadnoj Srbiji kada su za sada nepoznati počinioci ukrali oko 40.000 dinara iz crkve Svetog arhangela Gavrila u Čajetini. Ukraden je novac iz tri od ukupno četiri crkvene kase, pri čemu su počinioci oštetili i ikone.

„Novac se nalazio u kutijama u koje vernici ostavljaju svoje priloge. Crkva je otvorena svakog dana, stoga je neko iskoristio momenat kad unutra nije bilo nikoga i odneo ga“, potvrdili su sveštenici.

Ovo je drugi ovakav prestup u crkvama za samo sedam dana, jer je muškarac koji se lažno predstavljao kao vernik odneo veću količinu novca iz crkve u Konjevićima kod Čačka. Ogorčeni meštani u ovom naselju samo sležu ramenima, govoreći da se ovako nešto nikada pre nije događalo.

„Zadnje je vreme došlo, kad upadaju u crkve i kradu sa oltara. To je najveća sramota i greh, ne znam kako ih nije strah od Boga. Za mojih sedamdeset godina ovo prvi put čujem i vidim i ostao sam zgrožen. Da li je tolika nemaština pa ljudi više ne biraju sredstva, ili su lenji da sami zarade dinar nije mi jasno“, kaže Radosav Dimitrijević iz Konjevića.

Kradljivac koji je odneo novac iz ove čačanske crkve od ranije je poznat policiji i ovo mu nije prva krađa koju je počinio u crkvi.

(RINA)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.