PANČEVO: Besplatno merenje šećera 26. novembra

20:00

24.11.2022

Podeli vest:

Pixabay

„Prva dijabetološka ordinacija na točkovima“ biće postavljena 26. novembra u Pančevu, na otvorenom parkingu u okviru šoping centra Big Pančevo, od 9 do 16 sati, povodom novembra, meseca borbe protiv dijabetesa.

Građani će u ordinaciji moći besplatno da izmere nivo šećera u krvi i obave konsultacije sa zdravstvenim radnicima o prevenciji, kontroli i lečenju dijabetesa.

Oni građani kojima se ustanovi visok nivo glikemije, a time i rizik od obolevanja od šećerne bolesti, na poklon će dobiti aparat za merenje šećera u krvi kako bi mogli da nastave i sami kod kuće da prate svoje stanje, preventivno deluju i spreče moguće komplikacije dijabetesa.

Pančevo je jedan od 15 gradova u Srbiji, u kojima se sprovodi ovaj projekat sa ciljem skretanje pažnje javnosti na važnost redovne kontrole nivoa glukoze u krvi kao najbolje prevencije u borbi protiv dijabetesa, jer se procenjuje da će do 2030. godine svaka deveta osoba na svetu bolovati od neke vrste ove bolesti.

Projekat se realizuje uz podršku lokalne samouprave i Dijabetološkog saveza Srbije, a pokrenula ga je austrijska kompanija Med Trust koja je i obezbedila specijalizovano vozilo za pokretnu dijabetološku ordinaciju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.