GRADONAČELNIK PANČEVA O CURENJU AMONIJAKA IZ CISTERNE: Institucije će saopštiti šta se tačno dogodilo! Siguran sam da će odgovorni odgovarati

11:38

13.01.2023

Podeli vest:

Bezbednost i zdravlje građana Pančeva nakon što je došlo do curenja amonijačne vode nije ugroženo, rekao je danas  gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Stevanović je preneo rezultate merenja na dve referentne tačke Zavoda za javno zdravlje koji pokazuju da granične vrednosti na koncentraciju amonijaka u vazduhu od 100 mikrograma po kubnom metru nisu premašene.

– Koncentracija amonijaka u vazduhu je ispod 10 mikrograma po kubnom metru što je daleko ispod onog što je granična vrednost.  Tako da možemo još jednom da potvrdimo da je vazduh što se tiče amonijaka bezbedan, i da nema nikakve opasnosti po bezbednost i zdravlje ljudi ni ovde u neposrednoj blizini niti generalno na teritoriji čitavog grada Pančeva i okoline, rekao je Stevanović.

On je dodao da će nadležne institucije koje su na terenu kada budu završile svoj posao saopštiti šta se tačno dogodilo.

„Ko može biti odgovoran za to što se dogodilo proceniće nadležne institucije i siguran sam da će odgovorni odgovarati“, rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, sinoć oko 22.32 časa došlo je do curenja amonijačne vode na parkingu jedne privatne kompanije i to nema nema veze sa prugom koja se nalazi u neposrednoj blizini.

„Po izveštaju koji smo dobili od Opšte bolnice u Pančevu, imali smo šest odraslih lica i šestoro dece, svih 12 sa lakšom kliničkom slikom i svi su posle ukazane pomoći pušteni kućama“, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik kaže i da će posetiti sugrađane oko mesta akcidenta koji su u svojim kućama, kako bi se uverili da ne postoji nikakva opasnost po zdravlje ljudi.

 

(Pančevac)

 

KOMANDANT VATROGASACA MAJKIĆ O DRAMATIČNOJ NOĆI: Zatekli smo isticanje amonijaka, ali smo brzo reagovali

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U PANČEVU POVODOM CURENJA AMONIJAKA Došlo do trovanja 10 ljudi, ali su dobrog zdravstvenog stanja!

NA PRUZI KOD PANČEVA DOŠLO DO CURENJA AMONIJAKA 10 osoba prevezeno u bolnicu, 2 na kiseoniku. Nema opasnosti za građane

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.