DECENIJA KUPA RADIVOJA KORAĆA: Iznenađenja skoro da nema, sve je spremno za početak borbe za prvi trofej u sezoni!

17:33

15.02.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: crvenazvezdakk

Iznenađenja u Kupu veoma retka.

Danas u Nišu počinje novo izdanje završnog turnira Kupa Radivoja Koraća. U hali „Čair“ snage će odmeriti pet ekipa iz AdmiralBet ABA lige i tri predstavnika AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.

Predstavnici regionalnog takmičenja su aktuelni pobednik Kupa Crvena zvezda, Partizan, Mega, FMP i Borac Čačak, dok će domaći šampionat u Nišu predstavljati Spartak Subotica, novosadska Vojvodina i Metalac iz Valjeva.

Naravno, veliki favoriti su ekipe iz AdmiralBet ABA ligi, a rezultati prethodnih 10 izdanja Kupa ubedljivo idu u korist naših predstavnika u regionu.

Ekipe iz KLS-a u poslednjoj deceniji nisu osvojile trofej u Kupu, niti su igrale finale, a samo su tri puta uspele da trijumfuju protiv ABA ligaša.

Poslednji put se to dogodoili prošle godine u četvrtfinalu kada je Vojvodina sa 73:67 bila bolja od FMP-a iz Železnika, tada je sjajno za Novosađene odigrao Dušan Beslać i sa 19 poena bio najzaslužniji za trijumf na AdmiralBet ABA ligašem.

Morali smo da se vratimo do 2015. godine kako bi ponovo pronašli pobedu KLS ekipe u međusobnom duelu protiv ABA ligaša. Takođe se igralo četvrtfinale, a Vršac je predvođen Dejanom Davidovcem sa 78:73 bio bolji od Metalca iz Valjeva koji je tada igrao u regionalnog takmičenja.

Godinu dana ranije takođe je ABA ligaš poklekao u četvrtfinalu Kupa od tima koji se takmičio u domaćem šampionatu. Tada je Partizanu skinuo „skalp“ FMP iz Železnika, a „pantere“ do velikog trijumfa predvodili Nikola Čvorović sa 27 poena i 11 skokova i Marko Gudrić koji je imao čak osam asistencija, obojica su kasnije igrali za Crvenu zvezdu, a mnogo bolju karijeru napravio je Gudurić.

(Pančevac/Sportske)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.