U SARAJEVU UHAPŠENA AZRA Š. ZBOG UBISTVA RADOŠEVIĆA: Devojka (22) osumnjičena da je pomagala ubicama Ranka Eskobara. Traga se za njenim drugom državljaninom BiH

08:46

15.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/hayat.ba

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su uhapsili  Azru. Š, rođenu 2001. godine u Brčkom, a za kojom je raspisana međunarodna poternica Interpola zbog krivičnog dela ubistva. Intenzivnose traga za njenim drugom takođe državljaninom BiH.

Očekuje se da će po zahtevu Srbije ona biti uskoro isporučena našoj zemlji.

Kako „Telegraf.rs“ saznaje, ona se sumnjiči da je u Kraljevu ukrla „golf 4“ kojim su se Luka V. (35) i Stefan Z. (28) dovezli do pompe, a nakon ubistva pobegli. Prema našim informacijama, i ona je bila ta koja je kontaktirala Radoševića kako bi bili sigurni da će doći da proba vozilo koje su navodno prodavali.

– Gotovo istu ulogu imala je i maloletnica koja je uhapšena u subotu. Sumnja se da je mobilnim telefonom zvala Eskobara. Policija je presrela čak 13 poruka koje su sa njim razmenili. Inače, u ubistvu Radoševića učestvovalo je pet osoba. U ponedeljak je poternica raspisana za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine. Radi se o grupi koja je po svemu sudeći dugo pripremala logistiku za likvidaciju. Međutim, ono što za sada nije poznato jeste ko je naručio ubistvo Radoševića- kaže naš sagovornik.

MUP

Kako navode iz MUP-a KS, reč je o ubistvu muškarca inicijala R.R, koje je počinjeno 9. marta 2023. godine u Beogradu, u Srbiji.

Ova 22-godišnjakinja je uhapšena na području opštine Centar.

„O svemu je obavešten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a lišena slobode je predata u Jedinicu za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Akcija je izvedena u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijom Brčko Distrikta“, dodaju iz MUP-a.

Podsetimo, Ranko Radošević Eskobar (54) ubijen je 9. marta u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj.

 

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u Srbiji je istraga pokrenuta protiv Stefana Z. (28) iz Lebana i Luke V. (35) iz Kraljeva. Pod istragom je i neimenovana maloletnica.

Istraga je pokrenuta protiv još dvoje osumnjičenih, državljana BiH, a pretpostavlja se da je jedna od njih uhapšena sinoć u Sarajevu.

Ko je bio Ranko Eskobar?

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Radošević je dovođen u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

Eskobar se bavio prodajom vozila, a mušterije su mu bile ljudi iz podzemlja. Kako su pisali mediji, on je prepravljao obična vozila u blindirana i time povećavao njihovu vrednost.

(Pančevac/radiosarajevo.ba)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.