NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Testo meko kao pamuk, punjeno filom koji se topi u ustima

18:36

20.03.2023

Podeli vest:

Pixabay

Za izradu pravih princes krofni potrebno je strpljenje, ali isplati se.

Sastojci za testo:

– 300 ml vode,
– 100 ml ulja,
– 140 g brašna,
– 1 prašak za pecivo,
– 4 jaja.

Sastojci za fil:

– 2 pudinga od slatke pavlake (može i od vanile),

– 1 kesica šlaga,

– 1 margarin.

Priprema:

Prokuvati vodu i ulje, dok ključa dodati brašno i prašak za pecivo, brzo izmešati i odmah skloniti sa vatre. Dodavati jaja jedno po jedno, svako da bude dobro sjedinjeno s testom pre dodavanja sledećeg. Špricem za tulumbe ili kašičicom vaditi testo i ređati na pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni do lepo ne narastu i dobiju lepu zlatnu boju.

Pixabay

Za fil skuvati dva pudinga po uputstvu s kesice, pa u topao puding ubaciti margarin sa sobne temperature. Umutiti da se lepo sjedini, pa dodati i umućen šlag.

Krofnice seći napola i puniti filom, poklapati i posuti šećerom u prahu. Ako želite da budu mekane, pokrijte ih folijom odmah nakon filovanja i stavljanja šećera. Ako želite da budu krckave, nemojte ih pokrivati folijom.

(Pančevac/Stil)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.