![](https://pancevac-online.rs/wp-content/uploads/2024/07/450093541_985538043576847_7222376506164520957_n.jpg)
NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Testo meko kao pamuk, punjeno filom koji se topi u ustima
![](https://pancevac-online.rs/wp-content/uploads/2023/03/princes-krofne-960x623.jpg)
Za izradu pravih princes krofni potrebno je strpljenje, ali isplati se.
Sastojci za testo:
– 300 ml vode,
– 100 ml ulja,
– 140 g brašna,
– 1 prašak za pecivo,
– 4 jaja.
Sastojci za fil:
– 2 pudinga od slatke pavlake (može i od vanile),
– 1 kesica šlaga,
– 1 margarin.
Priprema:
Prokuvati vodu i ulje, dok ključa dodati brašno i prašak za pecivo, brzo izmešati i odmah skloniti sa vatre. Dodavati jaja jedno po jedno, svako da bude dobro sjedinjeno s testom pre dodavanja sledećeg. Špricem za tulumbe ili kašičicom vaditi testo i ređati na pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni do lepo ne narastu i dobiju lepu zlatnu boju.
![](https://www.pancevac-online.rs/wp-content/uploads/2023/03/princes-krofne1-300x200.jpg)
Pixabay
Za fil skuvati dva pudinga po uputstvu s kesice, pa u topao puding ubaciti margarin sa sobne temperature. Umutiti da se lepo sjedini, pa dodati i umućen šlag.
Krofnice seći napola i puniti filom, poklapati i posuti šećerom u prahu. Ako želite da budu mekane, pokrijte ih folijom odmah nakon filovanja i stavljanja šećera. Ako želite da budu krckave, nemojte ih pokrivati folijom.
(Pančevac/Stil)