HITNA U DANU ZA NAMA: Pomoć u ambulanti zatražilo 37 Pančevaca, kućnih poseta bilo 17, obavljen 51 transport

09:25

28.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Prema saopštenju Doma zdravlja Pančevo, Hitna pomoć, u danu za nama, imala je ukupno 69 intervencija, računajući 51 transport, 17 kućnih poseta i jednu intervenciju na javnom mestu.

Ekipe Hitne pomoći u Pančevu, u danu za nama, obavle su 13 transporata u gradu, 30 van grada, a u pratnji lekara do zdravstvenih ustanova prevezeno je 8 pacijanata. Za Beograd su transportovana četiri pacijenata i to zbog tromboze aorte, preloma kostiju lica, moždanog krvarenja i infarkta srca. Jedan alkoholičar prevezen je u NPB Kovin, jedan pacijent iz Jabuke sa bolom u grudima  transportovan do je Opšte bolnice Pančevo.

Na javnom mestu Hitna je imala jednu intervenciju, na ulici je zatečen sugrađanin u alkohlisanom stanju, koji je odbijao saradnju.

Kućnih poseta je bilo 17, a pomoć u ambulanti Hitne zatražilo je 37 građana, od čega devetoro dece. Stariji su se uglavnom javljali zbog povišenog krvnog pritiska, temperature i bolova, a deca zbog povišene temperature, prehlade i stomačnih tegoba, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.