VRATA HOTELA TAMIŠ OTVORENA: Crvenu vrpcu presekli su vlasnik Miroslav Aleksa i gradonačelnik Aleksandar Stevanović FOTO i VIDEO

14:24

03.04.2023

Podeli vest:

Pančevac

Hotel „Tamiš”, jedan od simbola grada Pančeva, posle 16 godina ponovo je otvorio svoja vrata. Početak rada obeležen je svečanom ceremonijom na kojoj su crvenu vrpcu presekli Miroslav Aleksa, vlasnik hotela i Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

Trenutak sa svečane ceremonije presecanja vrpce možete pogledati u videu:

 

Aleksandar Stevanović, prvi čovek Pančeva, čestitao je porodici Aleksa i kompaniji „Almex”,  koji su svojom privatnom investicijom oživeli hotel „Tamiš” i zahvalio što su omogućili da se ostvari san Pančevaca – da „simbol grada” ponovo radi.

Milan Šupica

Ja sam danas veoma srećan što mogu da budem ovde, jer ovo je mesto u kom su mnoge generacije doživele predivne trenutke u svom životu i bila je velika šteta što hotel dugih 16 godina nije radio. Privatnom inicijativom, što mi je posebno drago, jednom lokalnom privatnom inicijativom, velikom investicijom hotel je oživljen. Sanjali smo dugo da imamo hotel i ovo danas smo ostvarili te snove i hotel „Tamiš” ponovo radi, rekao je gradonačelnik.

Milan Šupica

– Ovo je velika stvar za grad i za sve Pančevcu, ali i za goste Pančeva, jer ponovo imaju mesto gde će moći da odsednu po najvišim svetskim standardima. Zahvalio bih i ljudima koji su u prethodnim godinama ulagali u ovaj privredni segment, jer zaista Pančevo je u jednom prethodnom periodu ostalo bez smeštajnih kapaciteta. U poslednjih nekoliko godina imali smo nekoliko investicija u izgradnji hotela, manjih od ovog, ali su veoma značajni, jer je kao i u vreme kada je prvi put otvoren hotel „Tamiš”, 1978. godine i danas je Pančevo u industrijskom zamahu. Pančevo je ponovo industrijski centar Srbije i zaista postoji potreba za smeštajnim kapacitetima u našem gradu i to je nešto jako dobro i što ćemo mi kao Grad u budućnosti  maksimalno podržavati – istakao je gradonačelnik Stevanović.

Milan Šupica

Hotel ima 80 soba, od čega 20 apartmana. Glavna usluga je noćenje sa doručkom, a u cenu noćenja uključeno je korišćenje i „wellness” centra, koji je jedan od glavnih sadržaja hotela. Nenad Tomić, direktor hotela „Tamiš”.

Ono što je najvažnije jeste da će građani Pančeva imati ono što su imali nekada, a to je predivan prostor za održavanje svadbi, krštenja, proslave rođendana, krštenja, matura i slično. Imamo veliki kapacitet, čime konkurišemo čak i beogradskim hotelima, imamo preko 1.000 mesta, što se tiče proslava u istom trenutku. Ta mesta podeljena su u tri sale, to su sale: „Pupin”, ” Kolarac” i „Vajfert”. Najveća sala ima 500 mesta, srednja 300 i najmanja 200 mesta. Imamo i konferencijske sale, aperitiv bar, restoran, kafe poslastičarnicu u okviru koje je i igraonica. „A la carte” restoran namenjen građanima Pančeva i gostima grada. Na dobroj smo lokaciji, imamo veliki broj parking mesta i mislimo da ćemo svojim sadržajima i ponudom opravdati kvalitet koji „staro-novi” hotel „Tamiš” treba da ima – rekao je Tomić.

Milan Šupica

SPA centar trebalo bi sa radom da počne 1. maja.

– Wellness centar na svoji 900 kvadrata imaće bazene sa hidromasažnim kadama, plivački bazen i 11 različitih sauni. Ovde će se obavljati masaže, tretmani lica, održavati fitness… Ima kapacitet do 150 osoba dnevno. Ovaj centar konkurisaće takođe beogradskim hotelima, ali i šire, – naveo je Tomić.

Kako je objasnio direktor hotela, „wellness” centar neće raditi kao javni bazen. Mogućnost da koriste usluge ovog centra imaće gosti hotela, koji su uplatili noćenje, kao i članovi kluba, u kom se članarina plaća na tromesečnom, polugodišnjem ili godišnjem nivou.

(Pančevac/Miroslava Cvejin-Galešev)

POSLE 16 GODINA: Hotel Tamiš otvara svoja vrata 1. aprila FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.