FOTOGRAFIJA TURISTKINJE U AUŠVICU IZAZVALA BES I OBIŠLA SVET: Potpuna odvojenost od stvarnosti FOTO

14:13

18.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

Na fotografiji koja se pojavila na društvenim mrežama i vrlo brzo postala viralna vidi se kako muškarac fotografiše devojku koja pozira ispred samog ulaza u koncentracioni logor Aušvic.

Fotografija je izazvala bes i obišla je svet. Jedni su pisali da je ovakvo ponašanje nedopustivo, drugi da je skandalozno, a većina je osudila ovakav vid fotografisanja na mestu gde je stradao toliki broj ljudi.

„Danas sam doživeo jedno od najmučnijih iskustava u svom životu. Nažalost, nije se činilo da je svima to bilo tako potresno“, napisao je jedan korisnik Tvitera podelivši fotografiju.

„Potpuna odvojenost od stvarnosti. To je jedino objašnjenje“, bili su neki od komentara koji su se nizali, a mnogi su naglasili da se to dešavalo i prilikom njihove posete.

„Apsolutno odvratno, kada sam bio tamo, ljudi su pravili selfije. Takvo nepoštovanje“, glasio je jedan od komentara na fotografiju.

Oglasili su se i iz samog memorijalnog centra:

„Fotografije mogu imati ogromnu emotivnu vrednost i za posetioce. One nam pomažu da zapamtimo. Kada dođu u Memorijalni centar u Aušvicu posetioci treba da imaju na umu da ulaze na autentično mesto nekadašnjeg logora u kojem je ubijeno više od milion ljudi. Poštujte njihovo sećanje“, stoji u objavi memorijalnog centra.

(Pančevac/B92)

OVO SU SLIKE SA LICA MESTA POPLAVLJENOG PODRUČJA KOD POŽEGE: Meštani se mole Bogu da stanu padavine, voda preti da ugrozi porodične kuće! FOTO

STIGAO ČAK DO TAČKE VAN VREMENA: OVO JE SRĐAN, prvi SRBIN koji je na Severnom polu postavio srpsku TROBOJKU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.