PANČEVAČKO MESTO PONOVO OSVOJILO VREDNO PRIZNANjE Jabučani treći u Srbiji

10:51

10.05.2023

Podeli vest:

Pančevac

Takmičenje pod nazivom „Susreti sela Srbije” koje je Kulturno-prosvetna zajednica Srbije organizovala i ove godine održano je nedavno u naselju Vlaška kod Mladenovca.
Jedan od učesnika bila je i Mesna zajednica Jabuka, koja se svake godine pojavljuje na ovoj manifestaciji. Za to vreme ovo pančevačko selo osvojilo je više nagrada, što se ponovilo i ovog puta.
Predsednik Saveta MZ Jabuka Slobodan Ilić ističe da je njegovo mesto ove godine dobilo dva priznanja.
– Naša Mesna zajednica osvojila je treće mesto za doprinose i razvoj u svom selu, a priznanje je pripalo i JKP-u „Vod-kom” za izuzetan doprinos u održavanju i uređenju sela. Za nas je to veliki podstrek da još više radimo i gradimo. Bez pomoći lokalne samouprave sigurno ne bismo toliko postigli, pa i ovom prilikom zahvaljujemo Gradu Pančevu na finansijskoj i svakoj drugoj podršci kako bi Jabuka bila mesto u kojem ljudi rado žive – navodi Ilić.
On ističe da je ove godine u finalu bila je velika konkurencija od ukupno 42 sela, čime priznanje dodatno dobija na značaju.
Podsećanja radi, pančevačka mesta Jabuka i Novo Selo već četiri puta su nagrađivana na „Susretima sela Srbije” i uvek je to bilo neko od prva tri mesta.
– Najpre smo 2018. godine osvojili treće mesto u Elemiru za doprinos u razvoju sela, a u istoj kategoriji smo 2021. godine pobedili, kao domaćini. Sledeće godine smo u Prislonici dobili priznanje za izuzetan doprinos razvoju životne sredine u Jabuci – napominje predsednik.

(Pančevac/J.F)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.