FRANCUSKA GORI ZBOG UBISTVA ALŽIRSKOG TINEJDŽERA Najmanje 667 osoba uhapšeno! Makron najavio hitan sastanak Vlade! VIDEO

19:53

30.06.2023

Podeli vest:

printscreen/yt: GBNews

Najmanje 667 osoba uhapšena je širom Francuske zbog učešća u nasilnim nemirima zbog ubistva alžirskog tinejdžera u predgrađu Pariza, a francuski predsednik Emanuel Makron održaće danas novi hitan sastanak vlade o tom pitanju.

Širom Francuske neredi su izbili treću noć zaredom zbog ubistva alžirskog tinejdžera koga je ubio policajac u utorak u Nanteru zbog toga što nije zaustavio automobil. Pojedini gradovi su čak preduzeli preventivne mere da bi izbegli nove incidente.

Policijski čas je uveden u Klamaru, Medonu i Kompjenju od 21.00 ili 22.00 sata uveče do 6.00 sati ujutru, u pojedinim slučajevima do sledećeg ponedeljka. Tramvaji i autobusi u Il de Fransu prestali su da saobraćaju u sredu u 21 sat.

U Nanteru je organizovan marš belaca zbog ubistva 17-godišnjeg tinejdžera, a u povorci je bilo više od 6.000 ljudi i bilo je nekoliko podmetnutih požara, kao i drugih incidenata. Na protestu u Marselju na policajce je otvorena minobacačka vatra kada je jedan policajac povređen i prebačen u bolnicu. Izlozi prodavnica su takođe razbijeni tokom nemira, a objekti su opljačkani.

Elitna jedinica Nacionalne policije mobilisana je u Lionu, Rubeu i Bordou. U Grenoblu je na autobuse otvorena minobacačka vatra, a agenti javnog prevoza su tada iskoristili svoje pravo na povlačenje iz saobraćaja, saznaje BFMTV iz sindikalnog izvora.

U nekim gradovima gađane su vladine zgrade. U Remsu je napadnuta i opljačkana policijska stanica. U Avinjonu demonstranti su pokušali da zapale stanicu opštinske policije, a molotovljev koktel bačen je na policijsku kancelariju u Pou.

 

(Pančevac/Alo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.