UTAKMICA U ATINI ODLOŽENA: Navijač AEK-a (22) ubijen u sukobu s navijačima Dinama iz Zagreba, a najmanje 9 povređeno! Uhapšeno 96 navijača VIDEO

08:53

08.08.2023

Podeli vest:

Pritnscren/YT

U Atini je prošle noći došlo do velikog sukoba između pristalica AEK-a, i huligana zagrebačkog Dinama, u kojem je jedan navijač (22) grčkog kluba izgubio život, a utakmica AEK-a protiv zagrebačkog Dinama, koja je trebalo večeras da se igra,  odložena je.

U sukobima navijača najmanje povređeno je najmanje devet osoba.

„Ozbiljni incidenti dogodili su se ispred stadiona. Mladi Grk (22) je izboden na smrt, a šest drugih povređenih osoba još je u bolnici“, saopštila je grčka policija, a prenosi Hina.

Izbodeni, prema navodima grčkih medija, navijač (22)  prebačen je u atinsku bolnicu pre nego što je podlegao povredama, dodali su iz policije.

Uprkos zabrani prisustva gostujućih navijača na utakmicama trećeg pretkola Lige šampiona između aktuelnog hrvatskog prvaka Dinama i grčkog AEK-a, deo navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atinu gde će se danas u 20.45 odigrati prva utakmica, piše Index.

Gazzetta piše da je navijač preminuo nakon uboda oštrim predmetom. Grčki medij navodi da je hitna pomoć prebacila mladića u bolnicu, gde su se lekari borili kako bi mu spasili život. Uz njega je bilo još nekoliko povređenih navijača, dok je njih šest “u očaju, držeći se za lice i stalno pričajući mobilnim telefonom” čekalo šta će se dogoditi s pripadnikom njihove grupe, navodi Gazzetta.

Grčki medij opisuje da su povređeni navijači bili smešteni i na krevetima u hodnicima, a “vrata operacione sale stalno su se otvarala i zatvarala”. Među povređenima bilo je Grka i Hrvata, ističe Gazzetta, navodeći da je u Atinu došli više od 150 hrvatskih navijača.

Gazzetta je objavila da je više od 150 organizovanih navijača Dinama u koloni automobila stiglo u Grčku. Prema njihovim policijskim izvorima, navijači su uočeni i za njih je bilo spremno obezbeđenje, “ali čini se da su se organizovali jer su se razbežali po dolasku u grad”.

Taj medij tvrdi da su hrvatski navijači oko 23 sata došli do AEK-ova stadiona, koji nosi naziv OPAP Arena, i tamo napali navijače AEK-a.

“Izbila je žestoka tuča, koristili su molotovljeve koktele, palice i druge predmete”, tvrde Grci, dodajući da je potom stigla policija koja je suzbila incident i uhapsila 96 osobe.

“Privedeni su i ispitani kako bi se pronašla osoba koja je ubola preminulog i kako bi se razjasnili detalji slučaja”, dodaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Správce3 (@hooligans_cz)

Podsetimo, UEFA je pre nekoliko dana upravo zbog straha od nereda zabranila dolazak gostujućih navijača u Grčku i Hrvatsku, a ista zabrana važiće i za navijače Hajduka jer splitski klub 18. avgusta očekuje utakmica u Solunu protiv PAOK-a.

„Ogromna pitanja postavlja činjenica da je falanga hrvatskih huligana prešla ceo nacionalni put i stigla do Atike, a da na bilo kom mestu na putu nisu automobile zaustavile policijske snage koje su znale za zabranu organizovanog kretanja navijača.
Mnogi izveštaji na društvenim mrežama tvrde da su zajedno sa huliganima zagrebačkog Dinama ispred stadiona AEK-a bili i navijači Panatinaikosa koji su zajedno napali navijače AEK-a koji su se nalazili u OPAP areni“, pišu grčki mediji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Správce3 (@hooligans_cz)

(Grčki mediji)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.