MINISTARKA GRUJIČIĆ: Zakon o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru sledeće godine

15:40

11.08.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Insajder Video

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da se nada da će sledeće godine biti donet zakon o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru.

„Sva ispitivanja NALED-a i Batuta pokazala su da 75 odsto građana podržava taj zakon. To su oni koji ne idu u zatvorene prostorije, jer ne mogu da dišu od dima. U toku je usklađivanje zakonskih akata, a zatim će taj zakon će otići na javnu raspravu“, rekla je Grujičić za Tanjug.

O zakonu o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru uveliko se priča još od početka godine, po prvim najavama on je trebalo da bude usvojen do kraja ove godine.

„Kazna od milion dinara“

– Ono što je važno je kaznena politika, koja mora da bude dobro sprovođena, odnosno inspekcije moraju ići u kontrolu. Jer ako naplatite 5.000 dinara nekome kome je puna kafana, a sve zadimljeno, onda nećemo ništa uraditi. Ali ako treba da plati kaznu od milion dinara, onda mislim da će se dobro zamisliti – rekla je ministarka Danica Grujičić u martu ove godine.

Prema poslednjim predlozima, odnosno verziji Nacrta zakona pušenje bi trebalo da bude zabranjeno u: restoranima, kafanama, kafićima, svim objektima zatvorenog tipa, na autobuskim stajalištima i stadionima.

(Pančevac/Blic)

NI DA JE OD SUVOG ZLATA, A NE OD BAGREMA Evo koliko bi uskoro mogla da košta kila bagrеmovog mеda

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.