NAJVEĆA TORTA U PANČEVU Imali su 10 dana da osmisle kako da naprave tortu od 200 kg i 7 ukusa! Mladenci najluksuznije pančevačke svadbe bili oduševljeni! VIDEO

20:21

30.08.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Mladina torta pripremljena za slavlje koje je održano nedavno u Pančevu imala je sve, i ukus, i lepotu i 170 kilograma. Vešti majstori iz poslastičarnice Golub dali su sve od sebe da mladenci budu zadovoljni i da ispune očekivanja, a imali su samo desetak dana da realizuju ovaj posao. Poslastičanica Golub je nadaleko poznata po kvalitetnim tortama i kolačima, ipak ova mladina torta je zahtevala i dobru priremu i uigranu ekipu kako bi pravo poslastičarsko remek delo stiglo do mladenaca.

To nije samo izrada ispeci torte i skuvaj fil. Moralo je da se napravi nešto kako bi torta mogla da stoji. Radili smo skicu po kojoj smo morali da izradimo poseban sto pomoću kog smo ugurali tortu unutra. Sto je morao da podrži tortu koja je bila teška 170 kg, plus konstrukcija i posebno dekoracija. Sama torta sa konsrukcijom je imala više od 200 kg. Samu tortu držalo je 5 stubova, jedan centralni, svaka torta je imala svoju tacnu i svoj stub jer je to moralo da stoji pravo rekao je Slađana Ramjanc – supruga vlasnika Golub poslastičarnice.

U jednoj torti bilo ih je 7, sa različitim ukusima, za svakoga da bira i uživa u slatkim zalogajima .Nije bilo problema u biranju ukusa, naručilac je to nama prepustio, jer zna kakve su naše torte. Sama torta je imala 7 ukusa, Morali su da budu čvršći ukusi, bez voća, osim jedne koja je bila sa malinama i čokoladom. Ostale torte su bile klasične, Reforma, Divlja ruža, Japanski vetar, Kinder bueno, ta njveća je bila Nutela jer je čvrsta i puna lešnika, to je naša klasika od koje ne odustajemo, rekla nam je Marija Kovačić – Poslastičanica Golub.

Tu je bilo dosta lešnika,čokolade, oraha, jer to nije mogla da bude neka lagana voćna torta. Samo donja torta je bila nutela, ona je težila 70 kg. Na taj donji deo zidale su se ostale torte. Tortu su pravili 3 dana, ceo tim je brojao je 10 ljudi, dok su samu tortu pravila 3 vrsta poslastičara. Kažu, mladenci su bili predzadvoljni, rekla je rekla je Slađana Ramjanc – supruga vlasnika Golub poslastičarnice.

Kada sam ja njima rekla da će torta u prečniku biti metar i 60 rekli su da nije ništa strašno, ali mlada kaže kada smo je videli oduševili smo se . Povratnu reakciju smo imali odmah, gazda koji je poručio tortu kada smo je uneli po njegovom izrazu lica se videlo da je zadovoljan a pozvao me je i da se zahvali, kaže Slađana Ramjanc .

Poslastičarnica Golub postoji već 35 godina i izrađuje torte i kolače po starim receptima naših baka, od proverenog i domaćeg materijala. I sa ovom mladinom tortom su nadmašili sebe, a kažu da će ovakvih poslova i torti biti i ubuduće.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

ROMSKA SVADBA KAKVU PANČEVO NE PAMTI Ceca napravila lom! Pevali su i Lukas, Sneža, Beki i Šerif! 1.500 zvanica i torta od 7 spratova! A mlada u venčanici BOLI GLAVA! FOTO i VIDEO

DETALJI ROMSKE SVADBE OD POLA MILIONA EVRA: Estradne zvezde, svetski kuvari, vo na ražnju i 100 konobara SVE KEŠIRAO PANČEVAČKI „KRALJ BUVLJAKA“ FOTO I VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.