ZA OBRAZOVANJE NIKADA NIJE KASNO Dođite, popunite prijavu, časovi su u večernjim satima u OŠ Đura Jakšić

09:33

31.08.2023

Podeli vest:

Printscren/TV Pančevo

Osnovno obrazovanje odraslih funkcioniše u tri ciklusa, a svaki ciklus traje po godinu dana, kaže Goran Bokanić, direktor Osnovne škole Đura Jakšić. U ovoj školi časovi za odrasle održavaju se u večernjim satima, prenosi TV Pančevo.

Učenici koji imaju više od 15 godina mogu doći u školu da se prijave, škola obrazuje grupu kako bi oni završili osnovno obrazovanje. Prošle godine je bilo dve grupe, ove godine će biti jedna, cilj jesta da pokrenemo i javna i privatna preduzeća, gde postoje ljudi koji nemaju osnovno obrazovanje da dođu popune prijavu, termini časova su u večernjim satima, posle radnog vremena jer mnogi od njih i rade, rekao je Goran Bokanić – direktor OŠ Đura Jakšić.

Printscreen/TV Pančevo

Po završetku osnovne škole na ovaj način, Goran Bokanić ističe da polaznici mogu da nastave školovanje ili da završe zanat i da na taj način znatno poboljašu svoj život. Starosnog ograničenja nema, jedino je donja granica 15 godina. ispod 15 godina učenici su u obavezi da pohađaju nastavu. Kao i drugi osmaci obavezni su na kraju da polažu završni ispit, kako bi stekli osnovno obrazovanje, rekao je Goran Bokanić – direktor OŠ Đura Jakšić.

U ceo program uključena je i Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Pančevo, kako bi polaznicima koji nisu iz Pančeva olakšali dolazak do škole.

Printscreen/TV Pančevo

Mi kao NSZ svake godine sklapamo sporazum sa školom, gde možemo da finansiramo putne troškove lica koja se nalaze na evidenciji kako bi mogli da završe osnovnu školu. To moraju da budu lica koja imaju više od 15 godina jer tada mogu da se prijave na evidenciju. Imamo 1, 2 i 3 ciklus obrazovanja i na ovaj način lica mogu da završe osnovnu školu a mislim da im je ona neophodna, rekla je Jelena Šinik – v.d. direktorka NSZ, filijala Pančevo.

Upis odraslih u Đurinu školu otvoren je tokom čitave godine. Učenci koji nemaju 17 godina a iz nekog razloga nisu završili osnovu školu, mogu na ovaj način da steknu diplomu, a potom i da nastave redovno školovanje, zaključuje Goran Bokanić.

(Pančevac/TV Pančevo)

HITNA POMOĆ PANČEVO: Na Novoseljanskom putu pozlilo jednoj osobi, nakon pregleda prevezena do bolnice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.