STIŽU PLJUSKOVI! Evo u kojim delovima Srbije se večeras očekuje nevreme

19:00

15.09.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Petak je doneo nešto svežije vreme, ali i više oblačnosti, ali i pored toga vremenski uslovi i dalje su u skladu sa septembrom,.

Trenutno u većem delu Srbije preovladava promenljivo oblačno, ali suvo. Kasnije posle podne i krajem dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, a tokom večeri i na jugoistoku.

Ponegde se u ovim predelima očekuju i intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom, uz nešto obilnije padavine, pri čemu lokalno može da padne i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Srećom, iako se ponegde očekuju intenzivniji grmljavinski procesi, nema opasnosti od jačih oluja i vremenskih nepogoda.

Maksimalna temperatura biće danas od 25 do 29°C. Prvi dan vikenda doneće više oblaka, ali i kišu i pljuskove sa grmljavinom, uglavnom i naročito u južnim, centralnim i istočnim predelima. Maksimalna temperatura biće od 24 do 28°C, u Beogradu do 26°C. Jugoistočni vetar biće u pojačanju.

Drugi dan vikenda i ponedeljak biće znatno sunčaniji, uz pravo letnje vreme i uz temperarure u većini predela oko 30°C. Već u utorak novo prolazno naoblačenje sa padavinama. Dakle, za razliku od prve polovine seprembra, uz sunčano, stabilno i pravo letnje vreme, druga polovina septembra biće nešto nestabilnija i promenljivija, ali i dalje ostaje toplo.

USKORO STIŽE JESEN: Meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje do kraja septembra

(Pančevac/Telegraf)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.