CRVENI KRST PANČEVO: Obeležavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima u vrtiću „Bambi“

08:56

18.10.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Crveni krst Pančevo

Crveni krst Pančevo i ove godine obeležava 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Tim povodom, od 9 do 12 sati, članovi Crvenog krsta Pančevo posetić vrtić „Bambi“ u okviru predškolske ustanove Dečija radost u Pančevu gde će  edukovane volonterke i volonteri realizovati Sajam borbe protiv trgovine ljudima.

– Metod za postizanje dobrih rezultata naše organizacije u ovoj oblasti je prevencija i vršnjačka edukacija čime uspešno podižemo kapacitete mladih za prepoznavanje i razumevanja, ali i zaštitu, od potencijalnih opasnosti u različitim životnim situacijama. Aktivnosti koje Crveni krst Pančevo sprovodi imaju veliki preventivni značaj jer su usmerene na decu i mlade, kao posebno ugrožene ciljne grupe, ali i na profesionalce koji, u svom radu, mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima – navodi se u saopštenju.

Evropska Komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima.

Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja a samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu.

ČEP FEST U PANČEVU 28. OKTOBRA: Jednodnevni ekološki i inkluzivni dečji festival u OŠ „Isidora Sekulić“ VIDEO

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.