POČELA NOVA SEZONA U PANČEVAČKOM ODMARALIŠTU NA DIVČIBARAMA Čist vazduh, lepa priroda i odlična hrana za mališane

19:45

28.10.2023

Podeli vest:

Printscreen

Pančevačko dečje odmaralište na Divčibarama počelo je novu sezonu. U prvoj smeni boravila su deca iz Banatskog Brestovca, Starčeva i Kačareva. JP „Urbanizam“  koje upravlja odmaralištem iskoristilo je letnju pauzu kako bi objekat spremno dočekao sve mališane i sportiste koje će  boraviti ovde sve do 31. avgusta naredne godine.  Boravak deca u odmaralištu na Divčibarama regresira Grad Pančevo.

Čist vazduh, lepa priroda, druženja sa vršnjacima, idealni uslovi za boravak i odlična hrana je sve ono čime su se pohvalili mališani iz škola u Banatskom Brestovcu, Kačarevu i Starčevu koji su u prvoj smeni boravili u pančevačkom odmaralištu na Divčibarama.

„Hrana je savršena, kod kuće I ne jedem toliko ali mi se ovde baš dopada. Navikao sam ovde da spavam i sviđa mi se“, kaže jedan učenik. Drufi dodaje da je hrana dobra, kreveti udobni i da bi došao ponovo. Jedna devojčica je rekla da joj se u odmaralištu sve sviđa.

„JP „Urbanizam“ potrudio se da i ove godine tokom letenje pauze, u septembru, pripremi odmaralište za boravak dece u novoj školskoj godini. Grad Pančevo je i ove godine izdvojio značajna sredstva kako bi se uredilo sve ono što je bilo neophodno“, rekla je Iva Stojanov, rukovodilac službe za opšte poslove i organizaciju odmarališta na Divčibarama „JP Urbanizam“. Ona je dodala da su urađena i dva nova toaleta, da je sređen krov, proverena sva instalacija i gromobrani.

„Spremno je dočekana nova sezona, nadležni su se potrudili da boravak na planini Maljen svima bude još prijatniji i kvalitetniji. U unutrašnjosti objekta smo zamenili dušeke na kojima deca spavaju, promenili smo vrata, ofarbali ona koja  su bila dobra, opremili smo prostore u kojima deca provode najviše svog slobodnog vremena, nov nameštaj, novi taburići. Table u učionicama su zamenjene, tako da one sada mogu da se koriste kao i u školi. Uradili smo krovni pokrivač, sanirali smo mesta na kojima je on bio problematičan, sve terase su sanirane, ugrađene su nove keramičke pločice, ograda na samom objektu je ofarbana i učvršćena. Naglasila bih da su urađena dva nova sanitarna čvora u nastavničkim sobama i da je boravak nastavnika sada mnogo udobniji i kvalitetniji. Zahvalila bih se gradu Pančevu koji izdvaja značajna sredstva, tako da ovo što Pančevo ima i što pruža svojoj deci je neprocenjivo“, rekla je Stojanov.

Pančevačko odmaralište nadaleko je čuveno po domaćoj hrani koja se priprema za decu koja borave  ovde. U prvoj smeni iz vrtića „Kremenko“ iz Starčeva bila su deca za koju su spremani posebni obroci.

„Imam jedno dete koje je vegatarijanac i dete koje je na posebnom režimu ishrane. Mame su napisale spisak jela koje one ovde mogu da koriste i mi smo u dogovoru sa upravnikom doveli tu decu. Svakodnevno sam imala saradnju sa kuvaricama da im spremaju ono što smeju i vole da jedu. Maksimalno su nam izašli u susret i za doručak, i za ručak, i za večeru“, rekla je Danijela Jajić, vaspitačica u vrtiću „Kremenko“.

„U svakoj smeni imamo dete koje je na posebnom režimu ishrane, u tom smislu prilagođavamo se, naše osoblje u kuhinji je uvek dostupno za svaki vid saradnje. Tom detetu se priprema posebna hrana. Ovde sigurno ni jedno dete neće ostati gladno, izlazimo u susret, posebno pripremamo hranu i prilagođavamo se svakom detetu“, istakli su nadležni iz JP Urbanizam.

Grad Pančevo je prošle godine uveo i dvasetčetvoročasovno obezbeđenje svih 7 dana u nedelji kako bi deca i nastavnici bili dodatno bezbedni. U odmaralištu na Divčibarama borave deca predškolskog i školskog uzrasta  do 15 godina, kao i sportisti. Boravak dece na Divčibarama regresira Grad Pančevo, a za pojedine kategorije  dolazak u odmaralište je i besplatan. Odmaralište će  biti otvoreno sve do 31. Avgusta naredne godine, naglašavaju nadležni iz Urbanizma.

(Pančevac)

PANČEVAČKI OSNOVCI ODUŠEVILI FRANCUSKU AMBASADU Eko rep azbuka pobednik konkursa Ekoopština

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.