MODERNA UNAJMILA FBI AGENTA DA PRATI ĐOKOVIĆA Smatraju da je Novakov stav o vakcinaciji narušio njihov ugled!

17:31

28.11.2023

Podeli vest:

Bura u vezi sa koronavirusom se stišala tokom poslednjih godinu dana, iako taj virus i dalje živi sa nama. Podaci o brojkama zaraženih, mutacijama bolesti i načinima na koji se od iste treba zaštiti i dalje se provlače kroz medije, međutim više nisu u centru pažnje. Pa ipak, informacija koja je poprilično šokirala ceo svet „provukla“ se u utorak, posebno u američkim medijima.

Prema pisanju „Njujork Posta“ poznata farmaceutska kompanija koja se bavi proizvodnjom vakcina u borbi sa koronavirusom Moderna angažovala je bivšeg FBI agenta kako bi napravio izveštaj unutar kompanije firme o visokorizičnim poznatim ličnostima koji imaju negativan stav o vakcinaciji.

Među onima koji se nalaze na listi najviše se izdvajaju imena Novaka Đokovića, Illona Maska i Rasela Brenda. Svako od njih je javno kritikovao obaveznu vakcinaciju.

Kako se navodi u tekstu „Njujork Posta“ u Moderni rade na formiranju tima službenika i „odeljenja za dezinformacije“ koje bi trebalo da prati nivo raspoloženja javnosti u vezi sa procesom vakcinacije.

Između ostalog, jedan od izveštaja koji je naručen i na kome bi trebalo da radi bivši FBI agent nosi naziv „Đoković, krunisani antiheroj posle pobede na US Openu“. Podsetimo, Nole je posle dve godine izostanka sa turnira u Velikoj Jabuci usled zabrane za osobe koje nisu vakcinisane ove godine pobedio na US Openu. Moderna je bila protiv dozvole Đokoviću da se takmiči i ove sezone jer su bili jedan od sponzora takmičenja, međutim njihova želja nije uslišena.

Zbog komentara u javnosti i na društvenim mrežama posle trijumfa srpskog asa u kojima su se mnogi podsmevali kompaniji oni smatraju da je to narušilo ugled iste i zato su povukli navedene poteze.

Podsetimo, Đoković nikada nije istakao da je on protiv same vakcine već da se zalaže za slobodu izbora i bio je otvoreno protiv nametanja obavezne vakcinacije.

– Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo. Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće – rekao je svojevremeno Đoković.

(Pančevac/Telegraf)

ĐOKOVIĆ ISPUSTIO POBEDU, PA IZGUBIO I U DUBLU: Srbija posle velike drame ostala bez finala

ĐOKOVIĆ U MARATONU I DRAMI IZGUBIO OD SINERA: Propustio tri meč lopte, dublovi odlučuju o finalu Dejvis kupa!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.