ĐOKOVIĆ ISPUSTIO POBEDU, PA IZGUBIO I U DUBLU: Srbija posle velike drame ostala bez finala

Borili su se, Novak je napadao, Kecmanović je dobro servirao, ali rival je jednostavno bio bolji.

20:49

25.11.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: tennis.serbia

Nadali smo se finalu Dejvis kupa posle 12 godina, sanjali smo titulu, a stali smo korak pre te borbe. Teniska reprezentacija Italije je pobedila Srbiju ukupnim rezultatom 2:1, a odluka o timu koji će se boriti za „salataru“ pala je u dublu, u kom su Janik Siner i Lorenco Sonego pobedili Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića sa 2:0 (6:3, 6:4).

Sva četvorica su na teren izašla po drugi put. Nakon što je Kecmanović pobedio Sonega, činilo se da je Srbija jednom nogom u finalu, ali je Siner uspeo da u finišu drugog singla pobedi Đokovića i da izjednači. Dubl je odlučivao o svemu, a u taj meč su sa prednošću ušli oni.

Morao je naš tim na sve ii ništa, Srbija je psihički bila u lošijoj poziciji, a Janik je izašao na krilima pređašnje pobede protiv Novaka i igrao je kao da do pre manje od sat vremena nije vodio ljutu borbu sa najboljim na svetu, najboljim ikada, bio je pun elana i vodio je italijanski dvojac na pravi način.

Italija je prva servirala i prva je došla u vođstvo. Naši su ga sustizali samo do 2:3, a onda je usledio brejk Italijana i tada je situacija prešla pod njihovu kontrolu.

Janik je dirigovao uigranijim dvojcem na terenu. Dobre poene koje je naš tim gradio remetio je presecanjem na mreži, napadali su kroz sredinu, što je našem dublu predstavljalo problem, jer nije navikao da igra zajedno.

Borili su se, Novak je napadao, Kecmanović je dobro servirao, ali rival je jednostavno bio bolji. Jedan brejk je bio dovoljan da dođu do velike prednosti i da povedu sa sa 1:0 u odlučujućem meču (6:3).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davis Cup (@daviscup)

Iako su u prvom setu Italijani pokazali da su uigraniji, već je na startu drugog bilo jasno da je sve što se dešava na terenu pitanje momentum i da protiv njih i te kako može da se igra. Oni su bili u boljoj situaciji, pre svega psihološki i to su koristili. Tako su otpočeli i drugi set, napravili su brejk za 2:1, ali se naši momci nisu predavali. Došao je odgovor Srbije i drama.

Odmah su vratili brejk i izjednačili. Novak je svoj servis gem odradio „muški“, pa nas je sačekao triler.

Iako je Janiku servis bio oružje broj jedan, mnogo mu je muke zadao srpski dvojac. Igrao se najduži gem, Srbija je imala tri brejk lopte i lepu šansu da poništi sve što se desilo u prvom delu igre, da anulira minus, ali je ispustila posle igre na razliku. Naš tim je napadao Sonega i tako je pokušavao da dođe do velike prednosti u drugom setu, ali je Siner servisom uspeo da ih izvuče iz nezgodne pozicije. Ipak je još jednom bio egal – 3:3.

Borba je vođena na obe strane, do poena su dolazili teško i jedni i drugi, a Novak je odlučio da se posluži oprobanim trikom, ušao je u klinč sa publikom. Cela hala je, izuzev srpskih navijača, navijača protiv Đokovića i Kecmanovića, a on je baš u tome tražio dodatnu motivaciju. Ipak, ovoga puta nije pomoglo.

Na Kecmanovićev servis je opet sve bilo otvoreno, igrali su jako i jedni i drugi, imali su svoje šanse, a oni su na kraju još jednom imali više sreće ili su bili bolji, kako god… Posle još jedog dugog gema uspeli su da se domognu brejka.

Naš tim je bio pred porazom (3:4). Znali su to i oni i Italijani, pa je na sve ili ništa zaigrao i Sonego. Servirao je maestralno i doveo je svoj tim na gem od pobede (5:3).

Đoković je servirao za produžetak meča, ali je Siner stavio tačku na sve (6:4).

Imala je Srbija dobru priliku da još jednom pokuša da postane vladar svetskog tenisa, ali je ispustila i čekaće do sledeće godine i neke nove šanse.

Italija će to moći već u nedelju, kada će se posle 25 godina opet boriti za titulu. Od 16 časova će izaći na teren i odmeriće snage sa drugim finalistom Australijom.

(Pančevac/Sportal)

ĐOKOVIĆ U MARATONU I DRAMI IZGUBIO OD SINERA: Propustio tri meč lopte, dublovi odlučuju o finalu Dejvis kupa!

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.