VUČIĆ IZ DUBAIJA: Večeras bilateralni susret sa Bin Zajedom

Govori se o klimatskim promenama, ali bih rekao više nego ikad u kuloarima se govori o svim drugim pitanjima.

13:09

01.12.2023

Podeli vest:

Printscreen/TV Pink

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se iz Dubaija, gde učestvuje na godišnjem samitu Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, poznatijem kao KOP28.

Predsednik je izjavio da će na samitu imati kratko vreme da se obrati, kao i svi drugi.

– Govori se o klimatskim promenama, ali bih rekao više nego ikad u kuloarima se govori o svim drugim pitanjima. Klimatske promene su glavna tema za specijalizovane sesije i za domaćine, a rekao bih, bez obzira na to što je reč o izuzetno značajnoj temi i o nečemu što je od velikog interesa za sve ljude u svetu, rekao bih da se mnogo više govori o odnosima između Izraelaca i Arapa, ulozi Amerikanaca, Ukrajini, Rusiji, Venecueli, Gvajani, Kini, Americi i tako dalje nego o svemu drugom. I čini mi se taj geopolitički poredak je nešto što je dominantna tema iza zidova ili iza zavese – rekao je.

– U svakom slučaju mi ćemo morati mnogo toga da menjamo, da upetostručimo nivo zelene energije u našoj zemlji. Moraćemo da se borimo protiv fosilnih goriva i moraćemo mnogo novca u budućnosti da ulažemo. Zato što je to dobro, to je važno, to je dobro za ljude u Srbiji – kazao je predsednik.

 

PREDSEDNIK NA SAMITU U DUBAJIU Vučić sa svetskim zvaničnicima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.