KARAVAN KULTURE: Potpisan protokol između „Makedonskog informativnog i izdavačkog centra“ i Udruženja književnika „Dunavski venac“

18:46

21.12.2023

Podeli vest:

Pančevac

Novinsko izdavačka ustanova „Makedonski informativni i izdavački centar“ potpisala je protokol o saradnji sa Udruženjem književnika „Dunavski venac“. Time je zvanično počela manifestacija „Karavan kulture“, na kojoj će biti predstavljeni makedonski kulturni sadržaji. Manifestaciju je otvorio Borče Veličkovski, predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice u Srbiji.

Pančevac

Protokolom, koji je potpisan sa Udruženjem književnika „Dunavski venac“, predviđeno je da se izda zbornik radova u kome će se naći pesme 60 pesnika, koje su pristigle na konkursu. Zbornik će biti dvojezičan – na makedonskom i srpskom jeziku. Planirana je svečana promocija zbornika kako u Beogradu, tako i u Skoplju.

Novinsko izdavačka ustanova „Makedonski informativni i izdavački centar“ akciju
„Karavan kulture“ u Pančevu sprovodi u okviru projekta koji je podržan od strane
Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, preko konkursa za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za nacionalne manjine, za programe i projekte iz oblasti kulture u 2023. godini.

– Pozivamo sve zainteresovane da tokom trajanja projekta „Karavan kulture“ (do 31. decembra) pošalju na mejl niu.miic43@gmail.com  pesmu ili sliku na temu tolerancije i na poklon će dobiti neka od izdanja ustanove – poručuju iz NIU MIIC-a.

DOM OMLADINE PANČEVO: Praznična razmena knjiga 26. decembra

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.